Real Madrid domină pe Zalgiris Kaunas în sfertul decisiv

Real Madrid s-a impus pe terenul lui Zalgiris Kaunas, în prezența a peste 15.000 spectatori, într-una dintre cele mai importante partide ale etapei a 5-a din sezonul regulat al Euroligii masculine – ediția 2018/19. Rezultatul final al partidei transmise în direct la DigiSport 3 a fost de 90-79.

Un parțial de 28-11, alimentat de cele patru coșuri de trei puncte semnate Rudy Fernandez, în sfertul decisiv, au separat cele două protagoniste în această confruntare. Nivelul de apărare al formației antrenate de Pablo Laso, similar majorității meciurile pe care Real le dispută, a fost uluitor în ultimele zece minute de joc.

Pe de altă parte, Real Madrid a mizat foarte mult pe pătrunderile fundașilor și pe aglomerarea spațiului de trei secunde în faza de atac. De altfel, ibericii au surprins de foarte multe ori pe picior greșit defensiva adversă, mingile trimise în spatele apărătorilor baltici fiind ajunse de multe ori de extremele formației din capitala Spaniei. De altfel, gazdele au comis multe faulturi în astfel de situații.

Zalgiris a avut o prestație fantastică în primul sfert și un nivel de combativitate impresionant în primele 30 minute de joc. Pe final însă, elevii lui Sarunas Jasikevicius nu au reușit să se ridice la nivelul adversarului atât ca angajament, cât și ca execuție a planului de joc.

Real a terminat cu 11 triple și un procentaj de 48% la aruncările de trei puncte. Madrilenii au avut 22 libere, în timp ce Zalgiris a terminat cu doar zece vizite la linia de pedeapsă. Totodată învingătorii au avut mai puține posesii pierdute (11-17) și mai multe intercepții (9-6). Zalgiris a avut 31 reușite de două puncte, cu zece mai multe decât oponentul, pentru un procentaj de 62% la acest procedeu. Balticii au avut doar nouă aruncări de pe semicerc în acest meci.

Anthony Randolph a totalizat 16 puncte și l-a dominat copios pe Aaron White la poziția 4. Rudy Fernandez a terminat cu 15 puncte, abând 5/7 din spatele semicercului, Gustavo Ayon a izbutit 13 puncte (80% din acțiune), 10 recuperări (4 ofensive), 4 pase decisive3 intercepții și un capac pentru 30 la eficiență. Mexicanul candidează la titlul de MVP al rundei.

În replică, Paulius Jankunas a reușit 18 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive, Nate Wolters a început meciul spectaculos și extrem de eficient, totalizând 16 puncte, 5 pase decisive, Brandon Davies a izbutit 11 puncte, iar Edgaras Ulanovas a reușit 10 puncte, 4 recuperări pentru Zalgiris.

Real Madrid continuă parcursul fără greșeală în acest sezon competițional, având 5-0 în Euroligă și 13-0 în toate competițiile. În schimb, Zalgiris Kaunas a ajuns la 2-3.

Într-un alt meci, Panathinaikos Atena s-a impus pe terenul lui Buducnost Podgorica, scor 72-67. DeShaun Thomas a reușit 14 puncte (4/5 la trei puncte), Ioannis Papapetrou a adăugat 13 puncte, 6 recuperări (4 ofensive), iar Nick Calathes a terminat cu 10 puncte, 9 pase decisive, 3 intercepții pentru eleni. În replică, Alen Omic a reușit 16 puncte, 10 recuperări (7 ofensive), iar Nikola Ivanovic a reușit 12 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive pentru muntenegreni.

Alexey Shved a totalizat 24 puncte, 7 pase decisive, Tony Crokers a adăugat 17 puncte, iar Anthony Gill a izbutit 15 puncte în prima victorie a lui Khimki Moscova în actuala ediție a Euroligii. Rușii au învins pe Gran Canaria, scor 87-72. Niciun jucător al ibericilor nu a marcat mai mult de 9 puncte.

Foto: www.euroleague.net

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.