Reacții după finala Euroligii 2016

CSKA Moscova a câștigat Euroliga masculină după 101-96 în finala de la Berlin, disputată în compania lui Fenerbahce Istanbul, la capătul uneia dintre cele mai nebune finale din istoria competiției. La finalul partidei, principalii actori au luat cuvântul în fața microfoanelor.

Aruncăm o privire asupra celor mai interesante lucruri pe care aceștia le-au avut de spus.

Zeljko Obradovic, antrenor Fenerbahce: „Felicit pe CSKA Moscova pentru al 7-lea trofeu de Euroligă. Îi felicit pe frații mei Dimitris Itoudis și Andreas Pistiolis, pentru efortul și contribuția lor la acest rezultat. CSKA ne-a dominat în prima repriză, în cadrul căreia nouă ne-a lipsit concentrarea. Sunt mândru de jucătorii mei și le-am spus asta în vestiar, după meci.

Vreau să evidențiez faptul că cineva ne-a furat trofeul în acest meci. Cineva a crezut că noi nu îl merităm. De Colo a făcut pași la ultima posesie din timpul regulamentar. Acolo s-a sfârșit totul. Dacă s-ar fi luat decizia corectă, meciul se termina în acel moment. E inutil să vorbim despre arbitraj, dar menționez faptul că în prelungiri noi nu am avut nicio aruncare liberă, iar adversarul nostru a executat zece. Care a fost criteriul în luarea deciziilor?

Mulțumesc fanilor și îi rog să rămână lângă noi. Acum avem nevoie de ei mai mult ca oricând. Urmează playoff-ul în campionat. Suntem nevoiți să câștigăm competiția pentru a putea fi mulțumiți de sezonul nostru.”

Dimitris Itoudis, antrenor CSKA: „I-am spus lui Zeljko Obradovic la finalul meciului că fără el, eu nu aș fi aici. Știu că nu a fost cel mai prielnic moment să îi comunic acest lucru, deoarece tocmai pierduse finala Euroligii. Sunt mândru de echipa mea, de jucătorii mei. Sunt mândru de fiecare în parte.”

Bobby Dixon, jucător Fenerbahce: „Am revenit, dar nu am reușit să terminăm ce am început. Am fost atât de aproape. Am fost la o recuperare de trofeu. Nu am încercat să fiu erou. Am încercat să câștig. Acesta e jocul meu. Am încercat să răspund adversarului.”

Cory Higgins, jucător CSKA: „Am muncit enorm pentru a ajunge aici. Așa că e normal să mă bucur de acest rezultat. Felul în care s-a încheiat finala arată cu adevărat ce fel de echipă suntem. Fenerbahce este o echipă extraordinară și trebuie să respecți felul în care au revenit. Dar știam în permanență că nu vom permite să pierdem după o prestație precum cea din prima repriză. Este primul meu sezon cu CSKA și obțin cel mai important trofeu din baschetul european. Este un sentiment extraordinar.”

Andrei Vatutin, președinte CSKA: „Sunt foarte fericit. Suntem campioni. Asta e tot ce contează. Sunt și foarte norocos. Norocos să am astfel de jucători, astfel de antrenori, astfel de management. Am fost în toți acești ani în topul Euroligii, dar opt ani de zile ne-a lipsit trofeul, deși am fost la aproape toate turneele finale. Știți ceva? Noi merităm acest trofeu mai mult decât oricine altcineva. Pentru că am muncit și am suferit enorm pentru el.”

Foto: Trapezanlilds Photography

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.