Rasic, din nou

Aleks Rasic a mai adus o victorie Clujului. Baschetbalistul originar din Serbia a marcat coșul de trei puncte cu care a adus deținătoarea Cupei și SuperCupei României definitiv la conducere în partida cu SCM Timișoara, din etapa a 9-a a sezonului regulat LNBM GVA – ediția 2018/19. Ardelenii s-au impus cu scorul de 91-88.

Condusă pe tot parcursul meciului, inclusiv la 12 lungimi și cu zece puncte spre jumătatea secvenței a 4-a, formația antrenată de Mihai Silvășan a înscris 15 din ultimele 17 puncte ale partidei pentru a bifa cel de-al 7-lea succes în actuala ediție de campionat. Rasic a transformat o aruncare de pe semicerc, la scorul de 87-88, în penultimul minut de joc, din pasa lui Kyndall Dykes. Ulterior ambele protagoniste au mai înscris câte un punct.

💥 3p Aleķs Rašić și preluăm conducerea în sfertul 4!!! ✊✊✊#UBTvsTimisoara

Publicată de U-BT Cluj-Napoca pe Luni, 10 decembrie 2018

Rasic a avut 12 puncte (4/6 la trei puncte), 5 pase decisive și 2 intercepții în 28 minute de joc. A terminat cu 12 la eficiență și a avut cel mai mare indice +/- din acest meci, 18. Asta în condițiile în care meciul s-a terminat la diferență de trei lungimi.

În tur, la Timișoara, la un alt meci deosebit de echilibrat, Aleks Rasic a restabilit egalitatea la 81 cu o triplă, după care Vlad Moldoveanu a adus Clujul în avantaj cu o reușită de două puncte. La posesia imediat următoare, tot numărul 18 a înscris de pe semicerc, în penultimul minut de joc, pentru a desprinde decisiv pe U-BT Cluj-Napoca. Atunci, Rasic a înscris de cinci ori de pe semicerc și a terminat cu 15 puncte, iar Clujul a învins cu 90-86.

În etapa precedentă, prima din retur, Rasic a marcat un coș de trei puncte, tot în penultimul minut de joc, prin care a adus pe U-BT Cluj-Napoca definitiv la conducere în victoria repurtată la Pitești. Sârbul a punctat de la mare distanță și a dus scorul la 79-78 în favoarea echipei ardelene. Situația la conducere nu s-a mai modificat, iar U-BT s-a impus atunci cu 83-80.

Așadar, Rasic are deja trei meciuri în care a schimbat situația la conducere în momentele cruciale ale partidelor echipei sale. De fiecare dată Clujul a câștigat și nu a mai cedat inițiativa după ce amintitul baschetbalist a punctat.

Aici mai trebuie amintit coșul înscris de Rasic în ultima secundă a meciului pe care Clujul l-a câștigat în FIBA Europe Cup, în compania lui Ironi Ness Ziona, scor 89-88. Acel coș nu a schimbat soarta calificării, însă a oferit lui U-BT un succes de palmares.

Reamintim că Rasic a adus două trofee Clujului cu reușite similare. Este vorba despre tripla din ultima secundă a SuperCupei 2016, câștigată cu scorul de 70-67, la Oradea. De asemenea, coșul marcat în finala Cupei României 2017, câștigată cu 79-78, în compania lui BC Mureș.

Referitor la aruncarea de trei puncte, după primele nouă etape, în condițiile în care a disputat doar opt partide, Rasic are 28 coșuri de trei puncte marcate și împarte prima poziție din acest punct de vedere cu Justas Tamulis. El se situează pe locul al 2-lea, în urma lui Muhamed Pasalic, la capitolul precizie de la mare distanță, având 54%.

Iar aici am discutat numai despre reușitele din momentele cruciale ale meciurilor. Aleks Rasic înseamnă mult mai mult decât atât pentru U-BT Cluj-Napoca.

Foto: Sandor Manases / www.u-bt.ro

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.