Rashawn Thomas a stabilit recordurile absolute ale FIBA Europe Cup la eficiență și puncte într-un meci

Rashawn Thomas, de la Dinamo Sassari, a stabilit noi recorduri individuale pentru istoria FIBA Europe Cup. Americanul în vârstă de 24 ani și-a ajutat echipa în confruntarea cu ZZ Leiden, contând pentru uptimile de finală ale ediției 2018/19 în cea de-a 4-a competiție continentală intercluburi.

Thomas a contabilizat 40 puncte, a adăugat 16 recuperări, 2 pase decisive, 2 capace și o intercepție în victoria cu scorul de 94-68, consemnată miercuri (13.03). Jucătorul lui Sassari a terminat cu 54 la eficiență!

Jucătorul american a avut 15/22 la aruncările din acțiune. Precedentul record absolut de puncte marcate într-un meci din FIBA Europe Cup a fost de 39 și data din 2017. De notat că nimeni în istoria competiției nu a avut mai mult de 46 la eficiență într-un meci.

Înalt de 2.03 metri, în vârstă de 24 ani, Thomas are medii statistice de 15.4 puncte, 5.8 recuperări și 2.3 pase decisive pentru 18.0 la eficiență. El a jucat în toate cele 16 meciuri ale echipei sale în actuala ediție a competiției (incluzând două în preliminarii, câte șase în cele două faze ale grupelor și două în optimile de finală).

Thomas a absolvit universitatea Texas A&M în anul 2017. El nu a fost ales în NBA Draft, iar în primul sezon al carierei profesioniste a evoluat pentru OKC Blue, în G-League. Rashawn a venit în Europa pentru prima dată în vara anului 2018, fiind legitimat de Dinamo Sassari.

În campionatul Italiei, Thomas are medii de 10.5 puncte, 6.8 recuperări și 2.1 pase decisive pentru 12.2 la eficiență. El a bifat 21 prezențe și a fost titularizat de 20 ori. Sassari are 9-12 în competiția internă și ocupă locul 11 în clasament.

De notat că recent Dinamo Sassari a schimbat antrenorul. Gianmarco Pozzecco este noul tehnician al echipei. Italienii se duelează cu Pinar Karsiyaka Izmir în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup.

Foto&video: www.fiba.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.