Ranking-ul FIBA Women – România este ultima țară care punctează

România este ultima echipă care punctează în ierarhia FIBA la feminin. Acvilele se situează pe locul 79 în Ranking-ul actualizat la data de 1 octombrie 2018, la o zi după încheierea Campionatului Mondial de baschet feminin – ediția 2018.

Tricolorele au un punct și staționează pe locul 79. Reprezentativa feminină se situează pe locul 24 între țările europene. De notat că România nu a participat la amintitul eveniment, găzduit între 22-30 septembrie în insula Tenerife.

Prima poziție, cu punctaj maxim, aparține Statelor Unite ale Americii. Naționala feminină a SUA deține la ora actuală titlurile mondiale și olimpice.

Podiumul este completat de Spania și Australia. Naționala de la Antipozi a întrecut în ierarhia FIBA Women pe Franța. Reprezentativa Hexagonului a coborât pe locul al 4-lea, iar Canada se menține pe locul al 5-lea.

În TOP 10, în ordine se regăsesc Turcia, China, Serbia, Brazilia și Japonia. Cele două reprezentante ale Asiei au urcat câte trei poziții în Ranking.

Cel mai spectaculos salt între țările europene îl înregistrează Belgia. Aceasta a escaladat 12 poziții și se situează actualmente pe locul al 16-lea în clasament.

O altă țară care a progresat enorm este Nigeria. Africancele au urcat 15 locuri și se situează pe 19 la ora actuală. La polul opus se situează Mali, care a coborât 16 poziții și ocupă locul 40 la ora actuală.

Ranking-ul FIBA Women poate fi lecturat AICI.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.