Ramon Sessions se alătură lui Maccabi Tel-Aviv

Maccabi Tel-Aviv a oficializat legitimarea fundașului Ramon Sessions. Părțile au convenit asupra unui contract pe trei luni (1 noiembrie 2018 – 31 ianuarie 2019) cu opțiune de prelungire până la finalul stagiunii.

Mutarea vine pe fondul problemelor consemnate în cazul lui Jeremy Pargo. Acesta nu a disputat niciun meci de la startul sezonului competițional 2018/19. El s-a accidentat la antrenament. Recent, Maccabi a anunțat că Pargo s-a întors în Statele Unite ale Americii unde va petrece trei săptămâni pentru a se stabili un diagnostic exact, respectiv un program de recuperare adecvat. Nu s-a specificat ce tip de accidentare a suferit Pargo.

În vârstă de 32 ani, înalt de 1.91 metri, Sessions este jucător de poziția 1. El se află la primul angajament în Europa și vine după 11 sezoane în NBA. Ramon are 691 meciuri jucate în cea mai puternică ligă de pe planetă cu medii pe carieră de 10.3 puncte și 4.1 pase decisive.

„Sunt nerăbdător să îmbrac echipamentul galben. Am auzit numai lucruri bune despre Maccabi Tel-Aviv. În Statele Unite ale Americii nu se vorbește foarte mult despre baschetul european, însă această echipă este cunoscută. Am și jucat împotriva lui Maccabi în presezon pe vremea când evoluam în NBA” a declarat Ramon Sessions.

Foto: Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports

Sessions a absolvit universitatea Nevada în anul 2007 și a fost ales cu opțiunea a 56-a în NBA Draft 2007 de Milwaukee Bucks. Are trei sezoane pentru echipa care l-a selectat, după care a jucat un sezon și jumătate pentru Cleveland. Are câte o jumătate de sezon cu Los Angeles Lakers, Sacramento Kings și New York Knicks, trei sezoane în două perioade diferite cu Charlotte Hornets, respectiv două ezoane cu Washington Wizards.

A avut cinci sezoane cu medii de peste zece puncte pe partidă. Sessions are o medie de 23.3 minute pe meci pe întreaga carieră în NBA, rolul său scăzând pe parcursul ultimilor doi ani petrecuți în competiția supremă din baschet.

În sezonul de debut în NBA, Ramon Sessions a avut un meci cu 24 pase decisive, fiind la o singură pasă decisivă de egalarea recordului absolut de pase decisive într-un singur meci.

Similar edițiilor precedente în Euroliga masculină, când a ratat accesul în playoff, Maccabi Tel-Aviv are un start de sezon modest în competiția supremă din Europa. Israelienii au o singură victorie după cinci etape. Singurul succes s-a consemnat împotriva debutantei Buducnost, iar înfrângerile s-au consemnat pe mâna unor cluburi cu experiență la acest nivel, precum Panathinaikos, CSKA, Olympiacos și Barcelona.

Sessions ar putea debuta la nivel de Euroligă în etapa a 6-a, atunci când Maccabi Tel-Aviv primește vizita liderului la zi al competiției și deținătoarei trofeului, Real Madrid. Meciul are loc joi (08.11), la Menora Mivtachim Arena. Acesta va fi cel de-al 2-lea meci pe teren propriu pentru israelieni în actuala ediție de competiției de top pe bătrânul continent.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.