Radu Voinescu și Alex Hărănguș, noile achiziții ale Stelei București

Steaua București a anunțat două transferuri. Este vorba despre tinerii autohton, Alex Hărănguș și Radu Voinescu. Ambii sunt jucători U23.

Voinescu are 19 ani, este fundaș și a jucat în sezonul precedent pentru CSM Phoenix CSU Galați. Aici a avut 31 apariții cu medii statistice de 4.4 puncte, 1.7 recuperări, 1.5 pase decisive și 0.5 intercepții în aproape 16 minute pe partidă. Radu a avut procentaje de 53% la două puncte, 31% la trei puncte, respectiv 91% la linia de pedeapsă. El a terminat sezonul 2018/19 cu un indice de 5.2 la eficiență.

Foto: www.csasteaua.ro

El a ajutat pe CSM Phoenix Galați să cucerească titlul de campioană a României la categoria U20 masculin în sezonul 2018/19. La turneul final, în trei apariții, acesta a avut 29.0 puncte, 9.3 recuperări, 3.3 pase decisive și 2.7 intercepții în aproape 38 minute pe partidă pentru 28.3 la eficiență. De notat că a marcat 16 coșuri de trei puncte și a avut un procentaj de 47% la acest capitol.

Originar din București, Radu Voinescu a înregistrat primele apariții în baschetul juvenil românesc alături de Magic Champions, între 2011 și 2013. El a trecut apoi la 4Sports București (devenită între timp Agronomia). Aici a jucat din 2013 până în 2018, când a făcut pasul spre seniorat.

Voinescu a declarat următoarele pentru csasteaua.ro:

„Am venit la Steaua pentru a progresa și pentru a ajuta clubul să-și îndeplinească obiectivele. Steaua mi-a făcut o ofertă bună și sunt fericit că am venit aici”

În schimb, Hărănguș are 18 ani și este originar din Baia Mare. El sosește de la CSM București și evoluează la pozițiile 2-3.

Hărănguș a declarat următoarele pentru sursa citată:

„Pentru mine, transferul la Steaua a reprezentat cea mai bună opțiune în acest moment. Venirea aici mă obligă să fiu dedicat 100% acestui sport și să intru pe teren cu maximă încredere”.

Reamintim că Steaua a anunțat pe cale oficială numirea lui Cătălin Burlacu în funcția de antrenor principal. Acesta va colabora cu Zoltan Safar, cel care a făcut parte din staff-ul tehnic al militarilor și în sezonul precedent.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.