Radovan Markovic se întoarce la Oradea. O face din postură de antrenor la nivel juvenil!

Fost jucător la CSM CSU Oradea între 2013 și 2016, perioadă în care a disputat două finale de Cupa României și una de Liga Națională, pentru ca apoi să devină campion al României – însă a lipsit de la semifinale și finale ca urmare unei grave accidentări la genunchi – Radovan Markovic se întoarce în localitatea de pe Crișul Repede. El a fost anunțat drept antrenor în cadrul secției de juniori a clubului roș-albastru.

În vârstă de 36 ani, Markovic este unul dintre cei mai puri shooteri din baschet. El a renunțat la cariera de jucător în vara anului 2017, după ce a disputat finala Cupei României în primăvara acelui an, la Sibiu, alături de BC Mureș. Rade continuă să fie unul dintre cei mai iubiți jucători de către publicul orădean.

De altfel, conducerea clubului din Oradea a remarcat aceleași calități pentru care publicul l-a adoptat. Este vorba despre seriozitate, profesionalism, sacrificiu. Totodată, Markovic a fost încă de pe vremea când juca un tip extrem de atent la detalii și care a aprofundat acțiunile jucate de propria echipă și rostul lor. Dincolo de calitățile de shooter, amintitul sârb a fost extrem de atent în a-și pune pivoții în valoare, acei jucători care la rândul lor i-au creat spații suficiente pentru a se elibera pentru celebrele sale aruncări de trei puncte.

Venirea lui Markovic la Oradea vine la câteva zile după ce unul dintre cei mai importanți antrenori de juniori din România s-a despărțit de clubul amintit. Este vorba despre Călin Pop, cel care de-a lungul activității sale în baschetul juvenil a dat o mulțime de jucători echipelor naționale de juniori și seniori ale României.

Citiți și

Rade

Foto: Roby Boros

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.