Programul primului tur al playoff-ului în Franța

Sezonul regulat al primului eșalon baschetalistic din Franța s-a încheiat în cursul zilei de marți (15.05), când s-au desfășurat jocurile etapei a 34-a. Dacă echipele calificate au fost cunoscute înaintea rundei, programul primului tur a fost definitivat de abia după încheierea ei.

Așa cum s-a anunțat deja, campioana în exercițiu Elan Chalon sur Saone nu a obținut calificarea în playoff. Formația amintită a avut dificultăți să facă față într-un sezon ce a cuprins și participarea în grupele Basketball Champions League. De altfel, Chalon a fost mult timp pe ultimul loc în LNB Pro A, astfel încât ratarea playoff-ului este o dezamăgire, însă partea pozitivă este că echipa amintită a urcat suficient de mult în clasament pentru a evita retrogradarea.

Similar sezonului precedent, AS Monaco a câștigat sezonul regulat. Finalistă a Basketball Champions League, formația antrenată de Zvezdan Mitrovic va încerca să obțină primul titlu de campioană după ce în ultimii ani a fost mai mereu în frunte și a obținut o serie de trofee în Hexagon, dar nu a reușit să câștige campionatul.

Podiumul a fost completat de Strasbourg IG – finalistă a ultimelor cinci ediții de campionat, respectiv Le Mans Sarthe – care a ratat playoff-ul în sezonul precedent, oprind o serie de 20 calificări consecutive în fazele superioare ale LNB Pro A.

Tabloul primului tur în playoff-ul din Franța

AS Monaco (1) vs Pau Orthez (8)
Strasbourg IG (2) vs JSF Nanterre (7)
Le Mans Sarthe (3) vs Asvel Villeurbane (6)
Limoges CSP (4) vs JDA Dijon (5)

Primul tur se joacă pe sistemul el mai bun din trei meciuri.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.