Probleme la Cluj? Posibil. Însă nimic important nu se decernează în noiembrie!

U BT Cluj-Napoca a suferit cel de-al 2-lea eșec consecutiv în deplasare. Formația pregătită de către Marcel Țenter a strâns trei înfrângeri în primele opt jocuri disputate și a cedat în compania celor două echipe nou-promovate de la startul sezonului regulat în liga Națională de baschet masculin – ediția 2015/16.

Este limpede că lucrurile nu funcționează așa cum și-ar dori staff-ul tehnic și managementul, ori suporterii echipei de pe Someș. Vorbim despre o echipă care a făcut investiții masive și datorită puternicului sponsor care dă numele grupării clujene este evident că nu există niciun fel de grijă de natură financiară.

Așadar, ne putem gândi că există cele mai bune condiții pentru ca jucătorii să fie concentrați și interesați să execute tot ceea ce li se cere pentru a câștiga. În plus, U BT Cluj-Napoca nu participă în cupele europene, ceea ce înseamnă că întreaga atenția este focusată asupra competiției interne.

Totuși, lucrurile nu merg așa cum oamenii din clubul clujean și-ar dori sau așa cum ne-am închipuit că ele vor decurge după legitimarea lui Adamovic, Dykes și Zigeranovic, aducerea lui Pasalic direct din prima ligă a Greciei și de la EuroBasket, ori continuarea colaborării cu Hargrove.

Înfrângerea suferită la Galați se înscrie în categoria marilor surprize ale debutului actualei stagiuni în LNBM. Pe de altă parte, pe lângă eșecul cu Phoenix și cel cu Dinamo, Clujul a cedat incredibil la Târgu-Jiu, acolo unde conducea cu nouă puncte când mai erau patru minute până la finalul jocului.

Prestația colectivă a echipei din Cluj în destule momente ale meciurilor pe care am avut posibilitatea să le văd a fost modestă. Este evident o problemă. Pe de altă parte, când ai patru dintre cele mai strălucitoare individualități din România, te aștepți la așa ceva. Te aștepți la contribuții majore din partea celor patru. Evident o echipă nu este formată din patru jucători, însă e limpede că cel puțin doi dintre cei patru prestează mult sub nivelul așteptărilor în acest moment. Evident există și alte probleme, dar e treaba staff-ului tenic să le descopere și să le repare.

Cu siguranță urmează nopți nedormite și multă analiză în ceea ce privește activitatea și jocul echipei, a fiecărei componente în parte. Vorbim aici de jucători și staff-ul tehnic deopotrivă. Poate se impun măsuri. Nu știu. Sunt de părere că măsurile extreme nu sunt soluția, inspirându-mă din competiții mai importante, precum Euroliga, unde Real Madrid are 2-4, sau campionatul Turciei, unde Fenerbahce Istanbul ocupă locul 10 cu 3-3 la general. Niciun jucător nu a avut de suferit și niciun antrenor nu este în pericol. Dar, vorbim despre alt nivel de orice fel doriți dumneavoastră să discutăm.

Un lucru este însă cert. Nimeni nu urmărește să fie în formă maximă la jumătatea lunii noiembrie. Nu se împart trofee după etapa a 9-a. Este deranjant să pierzi surprinzător. De asemenea, chiar dacă Galațiul nu se va califica în grupa valorică 1-6 (iar Clujul o va face), acest eșec va cântări și în faza a 2-a din sezonul regulat, deoarece se va ține cont de toate rezultatele în alcătuirea clasamentului ulterior.

Ideea e că prestația și rezultatul sub așteptări de până acum pentru U BT Cluj-Napoca ridică anumite semne de întrebare, dar e la fel de limpede că nu acum se joacă meciurile decisive.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.