Primul joc test al Team USA confirmă superioritatea americanilor în spațiul de trei secunde

Team USA a câștigat primul meci amical disputat în această vară. Formația antrenată de Gregg Popovich a învins Spania, scor 90-81. Partida s-a desfășurat în cursul nopții de vineri spre sâmbătă la Honda Center, în Anaheim, statul California.

După un start echilibrat, americanii s-au desprins prin intermediul unui parțial de 21-10. Scorul la prima pauză a fost de 31-20. Gazdele au gestionat situația până la final. Scorul la jumătatea partidei a fost de 54-41, iar la intrarea în secvența decisivă era de 71-58.

Americanii au dominat copios acolo unde nu au rival în baschet de mai bine de un deceniu: recuperări (56-25, cu 33-14 la cele ofensive) și puncte din spațiul de trei secunde (38-24). Totodată, deși este lipsită de cel puțin 20 jucători foarte importanți, echipa SUA a avut o rotație mai adâncă și a beneficiat de 52 puncte din partea unității a 2-a, cu 16 mai mult decât a obținut Spania.

De asemenea, Team USA a avut 11/19 la aruncările de trei puncte. Spaniolii au terminat meciul cu 29/71 la aruncările din acțiune, adică au avut 41%.

Donovan Mitchell a totalizat 13 puncte, Khris Middleton a adăugat 12, iar Kemba Walker și Jayson Tatum au terminat cu câte 11 puncte pentru învingători. Americanii au rotit 13 jucători în această partidă, singurul jucător neutilizat fiind Marcus Smart.

În replică, Marc Gasol a reușit 19 puncte, Ricky Rubio a adăugat 16, iar Sergio Llull a terminat cu 11 puncte. Antrenorul Sergio Scariolo a rotit 14 jucători.

Echipa SUA se deplasează în Emisfera Sudică, acolo unde va disputa trei meciuri test. Americanii se vor antrena și disputa două meciuri cu Australia, la Melbourne, iar apoi se vor muta la Sydney, pentru un ultim amical cu Canada.

De notat că PJ Tucker este ultimul jucător care a renunțat la echipa SUA. În aceste condiții, cei 14 finaliști sunt Harrison Barnes (Sacramento Kings); Jaylen Brown (Boston Celtics); De’Aaron Fox (Sacramento Kings); Joe Harris (Brooklyn Nets); Kyle Kuzma (Los Angeles Lakers); Brook Lopez (Milwaukee Bucks); Khris Middleton (Milwaukee Bucks); Donovan Mitchell (Utah Jazz); Mason Plumlee (Denver Nuggets), Marcus Smart (Boston Celtics); Jayson Tatum (Boston Celtics);Myles Turner (Indiana Pacers); Kemba Walker (Boston Celtics); Derrick White (San Antonio Spurs).

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.