Primele informații despre CSM Tîrgu Mureș

CSM Tîrgu Mureș va evolua în ediția 2018/19 a Ligii Naționale de baschet masculin. Noua entitate va fi înscrisă în competiție, chiar dacă până la 20 iulie anul curent nu s-a numărat între echipele anunțate de FR Baschet.

Noul club sportiv din Tîrgu Mureș a deschis mai multe secții, între acestea numărându-se și cea de baschet. Potrivit informațiilor noastre în sezonul 2018/19, CSM Tîrgu Mureș va evolua atât în competiția masculină, cât și în cea feminină.

Site-ul szekelyhon.ro, a publicat câteva informații cu privire la echipa de baschet masculin. Redăm câteva dintre ideile principale prezentate în materialul amintit:

Barnabas Szaszgaspar va ocupa funcția de director tehnic. George Trif va fi antrenorul principal. Cei doi au fost antrenorii echipei BC Mureș în perioada aprilie 2016 – ianuarie 2018, înterval în care au ghidat defuncta echipă spre o finală de Cupa României și una de Liga Națională.

De notat că Szaszgaspar deține și funcția de vicepreședinte în cadrul CSM Tîrgu Mureș. Reamintim că Szaszgaspar a antrenat BCM U FC Argeș Pitești în ultimele meciuri din TOP 6 și în playoff-ul LNBM – ediția 2017/18. Staff-ul secției de baschet îl va include pe Szilveszter Zsolt, acesta urmând să aibă rol de organizator de competiții.

Szabolcs Santa, Alin Borșa, Norbert Steff, David Engi și Ors Kilyen, nimeni altcineva decât jucătorii mureșeni care au alcătuit nucleul de bază al lui BC Mureș în sezonul 2017/18, până la retragerea echipei din LNBM, au fost ofertați de noul club. Rămâne de văzut dacă aceștia vor accepta propunerea de a se alătura CSM-ului.

Goran Martinic s-ar părea că este jucătorul străin pe care CSM Tîrgu Mureș dorește să mizeze în noul sezon competițional. Muntenegreanul a jucat o finală LNBM alături de BC Mureș, fiind unul dintre jucătorii de bază ai echipei între 2015 și 2017. El a jucat apoi pentru SCM U Craiova, iar ultimul său angajament a fost la Debrecen, în primul eșalon maghiar. Potrivit sursei citate, oferta pentru Martinic include un contract pe trei ani!

În cadrul unei declarații oferite sursei amintite, Barnabas Szaszgaspar a mărturisit că CSM Tîrgu Mureș dorește să-i readucă pe cei doi suedezi cu care BC Mureș a început sezonul 2017/18. Este vorba despre Jonathan Person și Dino Pita. Totodată se dorește readucerea lui Ernests Kalve. De notat că Person a terminat sezonul precedent alături de BCM U FC Argeș Pitești, iar Kalve a evoluat pentru Phoenix Galați.

Totuși, Szaszgaspar a pecizat că e posibil a echipa să aibă cel mult 2-3 străini la startul sezonului 2018/19.

Este de așteptat ca CSM Tîrgu Mureș să fie repartizată în grupa valorică C. Obiectivul imediat, declarat de către Szaszgaspar, este promovarea în grupa valorică B, urmată de avansarea cât mai rapidă în prima grupă valorică, adică revenirea Mureșului în elita baschetului românesc.

Reunirea ar urma să aibă loc la 1 august, dar numai cu jucătorii localnici. Străinii și eventualii jucători cu domiciliu în alte orașe se vor alătura echipei în cursul lunii august. Programul precompetițional va cuprinde mai multe meciuri amicale și e posibilă reluarea Cupei Mureș, eveniment organizat pe parcursul ultimilor ani.

Tot la începutul lunii august va fi lansat site-ul oficial și pagina oficială de facebook a echipei de baschet CSM Tîrgu Mureș.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.