Primele informații despre Cupa României și Liga Națională 3×3 masculin – sezonul 2019

Federația Română de Baschet a oferit cluburilor primele informații referitor la sezonul 2019 în baschetul 3×3. Este vorba despre competițiile organizate sub egida forului de specialitate.

Sezonul 2019 va cuprinde, în premieră, desfășurarea Cupei României. Aceasta se va desfășura sub forma a patru turnee de calificare în perioada 14-17 februarie (câte un turneu pe zi). Faza semifinală și turneul final se vor desfășura pe 13-14 aprilie anul curent.

În cadrul fazei de calificare (cele patru turnee din luna februarie), echipele au fost repartizate în două serii:

Vest (12 echipe) – CSM CSU Oradea, U-BT Cluj-Napoca, CSU Sibiu, BCM U FC Argeș Pitești, SCM U Craiova, SCM Timișoara, CSM Mediaș, ACS Târgu Jiu, CSM VSKC Miercurea Ciuc, CSM Tîrgu Mureș, Universitatea Cluj-Napoca și CSM Sighetu Marmației.

Est (9 echipe) – Steaua București, Știința Dinamo București, Rapid București, Agronomia București, CN Aurel Vlaicu București, CSO Voluntari, BC Athletic Constanța, CSM Phoenix CSU Galați, CSM Focșani.

Cuza Sport Brăila nu a mai fost înscrisă din moment ce s-a retras din Liga Națională.

Pentru acumularea pucntajului maxim posibil în cadrul unui turneu, este necesar să participe 12 echipe, motiv pentru care, cu aprobarea Consiliului Director, în Est se pot înscrie alte trei echipe, reprezentante ale unor cluburi cu CIS și afiliate la FR Baschet.

Cluburile care doresc să organizeze turneele din faza de calificare trebuie să trimită o adresă către FR Baschet prin care să-și manifeste această intenție. Data limită pentru depunerea adresei este 25 ianuarie 2019. Dacă nu există doritori, turneele se vor desfășura în două localități desemnate de FR Baschet.

În perioada 1 iunie – 4 august 2019 se va desfășura ediția a 2-a a Ligii Naționale de baschet 3×3 masculin. Toate echipele din LNBM 5×5 sunt obligate să participe în competiția 3×3 la cel puțin cinci turnee. Acesta turnee vor fi organizate de Sport Arena Streetball în perioada 1 iunie – 28 iulie anul curent, iar turneul final se va desfășura la finele primei săptămâni din luna august.

O echipă poate avea un număr maxim de opt jucători de-a lungul unui sezon. Pentru participarea la un turneu, echipa respectivă trebuie să aibă în componență patru jucători.

Toți participanții trebuie să aibă aviz medical valabil, să semneze acordul de testare antidoping, iar o echipă trebuie să achite taxa de înscriere în valoare de 100 lei, taxa de legitimare de 50 lei/jucător și taxa de viză anuală în valoare de 50 lei/jucător.

Echipele care nu se vor înscrie, se vor retrage din competiție sau nu vor participa la toate turneele obligatorii, inclusiv turneul semifinal și/sau cel final vor fi sancționate conform deciziilor Consiliului Director din 22 octombrie 2018. Este vorba despre amendă de 10.000 euro și interdicție la transferul jucătorilor străini pentru sezonul 2019/20 în LNBM 5×5.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.