Prima înfrângere pentru tricolori la Campionatul European U16 masculin Divizia B

România a suferit prima înfrângere la Campionatul European U16 masculin Divizia B – ediția 2018. Tricolorii au cedat în duelul cu Irlanda, scor 54-74.

Partida a avut o primă jumătate echilibrată, cu schimbări la conducere. Echipa antrenată de Florin Nini conducea la jumătatea întâlnirii, scor 33-31. Lucrurile s-au schimbat în repriza secundă, atunci când irlandezii au marcat 43 puncte, iar compatrioții noștri au replicat cu 21 puncte.

Luca Domocoș a totalizat 10 puncte, 6 recuperări, Matei Bodea a adăugat 9 puncte, 11 recuperări, George Cristian Cotoară a bifat 9 puncte, 6 recuperări, iar Mihai Cârcoană a terminat cu 8 puncte, 9 recuperări pentru echipa României. În replică, Ronan Collins a reușit 20 puncte, 9 recuperări, 5 intercepții, Christian Fulton a adăugat 15 puncte, 9 pase decisive, 4 recuperări, 4 intercepții, iar Rapolas Buivydas a terminat cu 12 puncte, 8 recuperări pentru învingători.

În urma acestui rezultat România are 3-1 la general și se vede egalată la vârful clasamentului de Marea Britanie. Suedia, Portugalia și Irlanda au 2-2, iar Luxemburg are 0-4.

Marți (14.08), în ultima rundă din faza grupelor, tricolorii se duelează cu Luxemburg și au nevoie de victorie pentru a nu depinde de alte rezultate în perspectiva calificării în grupa valorică 1-8.

7 comentarii On Prima înfrângere pentru tricolori la Campionatul European U16 masculin Divizia B

 • Un meci fără miza ptr noi, totuși. Câștigam cu Luxemburg și apoi jucam cu Macedonia. Era normal sa nu forțam și sa încercam și altceva cu irlandezii!
  Bafta copii!

 • Mi se pare o atitudine gresita. Fiecare meci trebuie castigat, la diferenta cat mai mare indiferent de adversar. Noi am pierdut la 20 de puncte. Inadmisibil avand in vedere adversarul, Irlanda !!!!! Iar punem batista pe tambal ????

 • Se cheamă abordare pragmatica. Castigi când trebuie. După perioada de pregătire intensa/stresanta și 3 meciuri foarte bune, e normal sa apăra relaxarea și la fel e normal sa lași jucătorii liberi. Înfrângerile sunt ptr a învața. Nimeni nu intra pe teren ptr a pierde, dar uneori exista zile pe care trebuie sa le accepți așa cum sunt și sa înveți din ele. Inadmisibila este atitudinea agresiva a NON-jucătorilor, mai ales când vorbim de la “înălțimea” unui loc între 30 – 50 in Europa in ultimii 4 – 5 ani.

 • Te poti relaxa si poti acorda minute multe si jucatorilor de rezerva , fara sa pierzi la 20 puncte. Dar asta tine si de mentalitatea noastra ca natie . Nu cred ca d nul Nini a fost foarte incantat de aceasta prestatie. Probabil ca vorbim de pragmatism si nu inteleg eu .

 • Abordarea pragmatica nu se referă la decizii conștiente ale cuiva. Este o reacție a psihicului mai mult, după îndeplinirea unui obiectiv și după o perioada intensa/stresanta. Pur și simplu te relaxezi intr-un meci. Nimeni nu o face in mod conștient si este normal ca ea sa apăra. Obiectivul a fost realizat, ceea ce urmează este doar un plus. Anul acesta ne vom clasa in primele 24 de echipe la nivel european. Nini nu are ce sa reproseze cuiva, întrucât influența sa e minora. Nu poți sa emiți pretenții asupra rezultatelor după 1 luna de pregătire. Copii ăștia au învațat baschet in alta parte și omogenitatea lor exista cu mult înainte de NAȚIONALĂ.
  Trebuie sa mulțumim celor 2 cluburi care au dat jucătorii naționalei, U CJ și Agronomia, antrenorilor lor și sa le uram mai departe succes. Tot ce se mai întâmpla la europenele astea este un plus ptr generația respectiva.

 • Eu nu as zice ca influenta lui Nini este minora. Eu am văzut un joc destul de elaborat al naționalei mici, care ce- i drept este caracteristic si echipelor de juniori ale Clujului,
  Nu întâmplător a fost ales, sunt speranțe vizavi de citiva dintre acești băieți.

 • N-am mai zis nimic, iar Nini a demonstrat el singur “calitatea” de antrenor de juniori in ultimele 5 jocuri. Mai convoacă de multe ori federația echipe de antrenori de categoria asta, vor mai veni doar rezervele rezervelor la naționala probabil.
  Acum am sesizat pe site-ul federatiei ca gălățeanul mai este și șeful antrenorilor din România! Doamne ferește! Locul 16 la u20, 39 la u18 și 24 la u16 in Europa este exact “succesul” antrenorilor prezidați de unul ca Nini. Nu au produs nimic de categoria A in ultimii ani, iar ce mai este bun strica ei imediat, nu e problema.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.