Prima înfrângere pentru România la Campionatul European U20 feminin – Divizia B

Echipa națională a României a suferit primul eșec la Campionatul European U20 feminin – Divizia B, de la Podgorica. Tricolorele au cedat, scor 47-66, în confruntarea cu redutabila formație a Ungariei.

Jocul a fost la discreția vecinelor de la Vest. Acestea s-au instalat la conducere din primul sfert, încheiat cu scorul de 17-7. Diferența s-a dublat pe parcursul următoarelor 20 minute de joc, pe fondul unui parțial de 34-24, pentru ca în secvența a 4-a elevele lui Dan Calancea să câștige cu un punct.

Tricolorele au avut 26 posesii pierdute și au fost inferioare la toate capitolele statistice importante. Se remarcă în mod deosebit raportul de 23-5 la recuperări ofensive, respectiv cel de 47-23 la total, ambele în favoarea Ungariei..

Ioana Ghizilă a avut 16 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive. Nicio altă jucătoare nu a reușid să atingă borna 10 în dreptul punctelor marcate în echipa României.

În celălalt meci al zilei, în Grupa E, Cehia a spulberat Croația cu scorul de 97-47.

Situația în clasament înaintea ultimei etape din faza a 2-a:

1. Ungaria 2/0 – 4 puncte (virtual calificată în semifinale)
2. Cehia 1/1 – 3
3. România 1/1 – 3
4. Croația 0/2 – 2

Următorul adversar este Cehia. Meciul se dispută joi (14.07), ora 18:45 și se anunță un nou examen extrem de dificil. Este o partidă decisivă pentru calificarea în semifinale. Învingătoarea avansează în penultimul act indiferent ce se întâmplă în cealaltă partidă.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.