Prevederi ale Regulamentului Specific pentru Cupa României – ediția 2015/16

Sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2015/16 s-a încheiat miercuri (06.04). Patru echipe nu au clipă de răgat după ce au disputat patru etape în 12 zile calendaristice și se pregătesc pentru Final Four 2016 by Superbet, adică turneul final al Cupei României – ediția 2015/16. Evenimentul se va desfășura pe 10 și 11 aprilie, la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Programul turneului este următorul:

Duminică (10 aprilie)
Ora 16:00, U-BT Cluj-Napoca vs BC Mureș
Ora 18:15, CSM CSU Oradea vs Dinamo București

Luni (11 aprilie)
Ora 19:00, Finala

Întreg turneul este transmis în direct la DigiSport.

Este un prilej pentru a trece în revistă principalele prevederi din Regulamentul Specific al Cupei României.

In ediţia 2015/16 a Cupei Romaniei se vor respecta prevederile specifice referitoare la utilizarea jucatorilor aprobate in Biroul Federal al FRB din 01.07.15.

La masculin se pot inscrie pe foaia de arbitraj maxim 6 jucatori straini (indiferent de tara de origine) si minim 2 jucatori romani vor fi obligatoriu prezenti pe teren, pe toata durata jocului.

Daca nerespectarea acestei prevederi se constata in timpul jocului, la prima abatere se va sanctiona cu greseala tehnica la antrenorul echipei in culpa si se va efectua schimbarea de jucatoare pentru a intra in legalitate; daca in acelasi joc aceasi echipa incalca regula jucatorului roman, atunci echipa in culpa va pierde jocul respectiv prin forfait, cu 20-0, fara punct in clasament.

Daca ulterior desfasurarii jocului se constata o abatere de la aceasta prevedere,FRB fiind sesizata in maxim 24 de ore de la terminarea jocului, echipa in culpa va pierde jocul cu 20-0, fara punct in clasament. In ambele cazuri echipa care primeste forfait, cu 20-0, pierde mansa de calificare. Acest forfait va conta numai in competitia Cupa Romaniei.

Daca o echipa pierde prin accidentari sau eliminari toti jucatorii romani inscrisi pe foaia de joc, atunci echipa va continua jocul numai cu numarul maxim de jucatori straini permisi de RSCR, respectiv 3 jucatori straini la masculin.

Conform art. 9.5 din ROGC la turneele finale in patru, echipele pot schimba de la joc la joc componenta celor 12 jucatori de pe foaia de arbitraj daca:

a) Toți sportivii care se doreste sa fie folosiți, sunt trecuti pe lista de 20 a jucatorilor si insotitorilor aprobata de FRB si sa fie validati la sedinta tehnica;

b) Jucatorii validati (peste 12) pentru durata unui turneu, trebuie sa poarte fiecare numere diferite, aceleasi pe toata durata turneului. Nu se poate folosi acelasi numar pentru mai multi jucatori la jocuri diferite.

c) Sa fie prezentata ”Lista nominala a echipei pentru joc”, cu 12 jucatori, pentru fiecare joc in parte, fara adaogiri sau stersaturi.

Așadar, se pot face modificări în efectivul echipelor între semifinală și finală. Acest aspect poate ajuta echipele care au mai mult de șase jucători străini în efectiv.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.