Prestații impresionante pentru tinerii europeni în NBA

Noaptea de miercuri spre joi a rezervat câteva prestații impresionante pentru baschetbaliștii europeni din NBA. Două triple-double-uri, o performanță de peste 40 puncte și contribuții importante pentru propria echipă au reușit tinerii care își fac zilnic un nume tot mai greu în cea mai puternică ligă de pe planetă.

Nikola Jokic a reușit un triple-double cu 25 puncte, 14 recuperări și 10 pase decisive în eșecul suferit de către Denver Nuggets pe terenul lui Brooklyn Nets. Rezultatul final a fost de 135-130. Acesta a fost cel de-al 10-lea triple-double stagional, respectiv al 8-lea de la 1 ianuarie anul curent pentru pivotul originar din Serbia.

Luka Doncic a avut 19 puncte, 11 pase decisive și 10 recuperări pentru cel de-al 3-lea triple-double în NBA. Slovenul a ajutat pe Dallas Mavericks să se impună în duelul cu Charlotte Hornets. Rezultatul final a fost de 99-93.

Foto Glenn James/NBAE via Getty Images

Giannis Antetokounmpo a înscris 43 puncte cu 17/21 la aruncările din acțiune (incluzând 3/3 de pe semicerc), la care a adăugat 6 recuperări, 4 pase decisive și 3 intercepții în doar 31 minute de joc la victoria lui Milwaukee Bucks asupra celor de la Washington Wizards. Rezultatul final a fost de 148-129.

Lauri Markkanen a avut 30 puncte și 10 recuperări în meciul pierdut de Chicago Bulls pe terenul lui New Orleans Pelicans. Rezultatul final a fost de 125-120. Finlandezul a avut cinci reușite de pe semicerc cu procentaj de 50% la acest procedeu.

Rudy Gobert continuă să aibă un impact major în ambele faze ale jocului pentru Utah Jazz. Pivotul francez a contabilizat 16 puncte, 12 recuperări (4 ofensive), 3 intercepții și 3 capace în 33 minute de joc la victoria repurtată asupra celor de la Phoenix Suns, scor 116-88. Gobert a avut doar opt aruncări din acțiune, însă a bifat zece vizite la linia de pedeapsă.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.