Prestație excepțională în meci decisiv la aproape 39 ani

Seara de joi (14.01) ne-a rezervat un nou episod, o nouă sclipire din partea lui Cătălin Burlacu. Americanii au propriile lor legende. Competițiile de top din Europa și le au pe ale lor. România îl are pe Burlacu. Chiar dacă mulți nu doresc să recunoască acest lucru.

Cătălin a fost cel mai bun marcator și una dintre piesele de bază ale meciului dintre SCM U Craiova și BC Mureș, contând pentru manșa a 2-a din sferturile de finală ale Cupei României – ediția 2015/16. Meciul s-a încheiat cu scorul de 94-76, diferența de 18 puncte fiind insuficientă pentru a asigura oltenilor calificarea la turneul final.

burlacu

Burlacu a fost magistral, având o prestație ofensivă impresionantă. A fost cel mai bun marcator și unul dintre principalii creatori ai echipei sale, fără să comită greșeli la creație. Și-a asumat ceea ce este, rolul de lider și a purtat gruparea craioveană până în ultimul minut al unei încleștări care în timp va fi memorată de olteni ca fiind una dintre cele mai strălucitoare prestații oferite de unul dintre cei mai mari jucători români ai generației sale și nu numai.

Titularizat la poziția 4, Burlacu a avut 33 minute pe parchet, perioadă în care a totalizat 7/11 la aruncările de două puncte, 3/11 la trei puncte și 2/2 la linia de pedeapsă pentru 25 puncte. A adăugat 4 pase decisive și 2 recuperări (una ofensivă), fără posesie pierdută pentru 20 la eficiență și 15 la +/-. O prestație ofensivă uluitoare pentru un jucător aflat în cel de-al 39-lea an de viață. Vârsta nu este un factor în jocul acestui om.

Cu cele 25 puncte marcate în partida de aseară, Burlacu a stabilit recordul stagional pentru un jucător într-o partidă din actuala ediție a Cupei României la acest capitol.

Sunt convins de faptul că pentru el însuși prestația de aseară nu are relevanță întrucât echipa a ratat calificarea. Chiar dacă a fost la mustață, chiar dacă echipa sa a recuperat un deficit uriaș. Chiar dacă a fost cea mai bună prestație ofensivă pentru un jucător român în actuala stagiune. El a ratat o aruncare de la semidistanță pe ultima posesie a formației doljene (cu toate că a comis abatere de pași, rămasă însă nesancționată). Mingea a ieșit efectiv din coș pe aruncarea lui Cătălin de la finalul confruntării.

Jocul prestat la aproape 39 ani amintește multora dintre cei care urmăresc fenomenul baschetbalistic din România de evoluțiile lui Burlacu din urmă cu 4-5-6 ani. De prestațiile lui Cătălin din playoff-ul ultimilor ani. De contribuțiile mereu importante și adesea decisive în meciurile cu miză mare.

Burlacu rămâne un etalon în baschetul românesc. Întruchipează jucătorul total. Acel jucător care este dotat cu un fizic excepțional, cu calități pur baschetbalistice, atât pe semicerc, cât și în spațiul de trei secunde, care se ajută de experiență și are un tupeu fantastic. Este cel mai complet jucător român de baschet al generației sale și continui să rămân la părerea că în pofida vârstei este un baschetbalist în continuare decisiv pentru propria echipă.

1 comentarii On Prestație excepțională în meci decisiv la aproape 39 ani

  • Nu pot fi de acord cu cu cuvantul „etalon”. Calitatile extraordinare pe care le are sunt umbrite in fiecare sezon de lipsa fairplayului de agresivitatea verbala si fizica care nu ar avea ce cauta in acest sport. Suporterii nu il dispretuiesc si il injura in toata Romania pentru ca este un foarte bun sportiv …
    Sigur el va ramane cu trofeele si cateva articole pe care le va arata copiilor si nepotilor dar respectul care ar trebui sa insoteasca o cariera baschetbalistica atat de importanta va lipsi intotdeauna.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.