Președintele Nikola Pekovic a anunțat retragerea lui Partizan Belgrad din EuroCup

KK Partizan Belgrad a anunțat pe cale oficială ieșirea din EuroCup. Multipla campioană a Serbiei și câștigătoare a Ligii Adriatice, campioană a Europei la începutul anilor ’90 a luat această decizie ca urmare a deciziei federației de specialitate din Serbia de a suspenda clubul amintit.

Pentru a putea înregistra jucători, dar și pentru a evita o posibilă suspendare a echipei naționale a serbiei din competițiile FIBA, conducerea clubului Partizan Belgrad a luat decizia de a se retrage din EuroCup.

Partizan este al 3-lea club care ia această decizie în cursul acestei săptămâni. Primele două au fost AEK Atena și Stelmet Zielona Gora. Astfel, Serbia urmează Greciei și Poloniei, respectiv Italiei (care inițial a avut patru cluburi înscrise în EuroCup), între țările retrase din a 2-a competiție organizată de Euroleagur Basketball. Reamintim că Franța și Turcia nu s-au înscris deloc în EuroCup, iar Israel și Rusia au impus suspendări cluburilor care s-au înscris în EuroCup, fără ca acele cluburi să reacționeze până la această oră.

Iată conținutul comunicatului remis de Partizan, citându-l pe președintele clubului, Nikola Pekovic (text în limba engleză):

„I am writing to you for and on behalf of BC Partizan NIS with a desire to thank you for all your sincere efforts in helping us to return our club in ECA’a Europen competitions as well as the moves you made in that direction. As you know, our club’s ambitious are to play with the best European clubs and our main goal is to return Partizan in Euroleague as soon as possible.

However, recent happenings which are still ongoing in European basketball did not passed Serbia, our basketball federation and our club. After a series of meetings in a period behind us, BC Partizan NIS is in a situation where we have no other choice but to withdraw from 7 Days Eurocup. A while ago, Basketball Federation of Serbia (KSS) announced and carried into effect the suspension of our club unless we withdraw from Eurocup. Practically, it means that we would be unable to register players which would put us in a no way street where the only option is to obey KSS request which is actually implementing decisions of FIBA.

With hope that you will understand this move is nothing else but a step in only possible direction which will enable further functioning of our club, I am sending you the best regards.”

Federația sârbească de specialitate va ridica suspendarea lui Partizan. Astfel, echipa amintită va putea înregistra toate transferurile pe care le-a anunțat până la această oră.

Este de așteptat ca Partizan Belgrad să fie înscrisă în Basketball Champions League. De altfel, organizatorii acestei competiții au informat cluburile deja înscrise în competiție că este posibil să apară modificări în structura competiției chiar dacă s-a desfășurat deja tragerea la sorți a jocurilor din tururile preliminare, respectiv a grupelor.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.