Precalificări FIBA World Cup 2019 – Musa explodează, Paasoja și Kostoski s-au duelat

Dzanan Musa a înscris 32 puncte în meciul echipei naționale a Bosniei-Herțegovina cu Slovacia, din precalificările pentru Campionatul Mondial de baschet masculin – ediția 2017. Rezultatul final a fost de 84-71.

În 26 minute de joc, sportivul în vârstă de doar 18 ani, a avut 80% la aruncările din acțiune, cu 12/15, iar la cele 32 puncte marcate a adăugat 3 pase decisive și 3 intercepții pentru 34 la eficiență. De notat că în replică, un alt tânăr de mare perspectivă al baschetului european s-a evidențiat. Este vorba despre Mario Ihring, autor a 10 puncte, 7 pase decisive și 6 recuperări.

Reamintim faptul că Bosnia-Herțegovina s-a retras de la Campionatul European U20 masculin Divizia B, eveniment găzduit și câștigat de România. Echipa de seniori a Bosniei este antrenată de către Dusko Vujosevic, care a convocat mai mulți jucători sub 20 ani la prima reprezentativă.

Într-un alt meci, Martin Paasoja, noul jucător al echipei SCM U Craiova, a contabilizat 7 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări în 19 minute de joc pentru Estonia, în victoria din Macedonia, cor 80-76. De notat că, așa cum se vede în imaginea alăturată, Paasoja a avut o sarcină deosebit de dificilă în defensivă. El a avut sarcini de a se apăra la Jordan Theodore, MVP-ul sezonului 2016/17 în Basketball Champions League. În replică, Aleksandar Kostoski, conducătorul de joc al lui BCM U Pitești, a totalizat 3 puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări pentru macedoneni.

Iată rezultatele consemnate în etapa a 2-a din precalificările FIBA Basktbell World Cup 2019 – zona Europa:

Bulgaria vs Belarus, scor 78-68
Armenia vs Suedia, scor 82-69
Austria vs Olanda, scor 72-79
Bosnia vs Slovecia, scor 84-71
Macedonia vs Estonia, scor 76-80

Următoarea rundă este programată pntru miercuri (09.08).

Foto: www.fiba.com

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.