Precalificări FIBA EuroBasket 2021 – Macedonia s-a impus în duelul cu Kososo

Macedonia a învins Kosovo, scor 78-68, într-un meci contând pentru Grupa B din faza a 2-a a precalificărilor FIBA EuroBasket 2021. Partida s-a desfășurat duminică (02.12), la Gevgelija.

Jocul a fost controlat de naționala macedoneană. Aceasta s-a desprins la 29-16 în primele zece minute de joc. Kosovarii au replicat, apropiindu-se la 39-35, scor consemnat la jumătatea partidei. Macedonia a reușit un parțial de 22-12 în secvența a 3-a, controlând finalul partidei.

Bojan Trajkovski (foto) a totalizat 23 puncte, 13 recuperări, 3 pase decisive, 2 capace și o intercepție pentru 28 la eficiență în 31 minute de joc efectiv. Shane Whittington a adăugat 15 puncte, 6 recuperări, 3 intercepții, iar frații Stojanovski au avut 14, respectiv 10 puncte și câte 4 recuperări fiecare pentru Macedonia.

În replică, Dardan Berisha a totalizat 19 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, Lis Shoshi a adăugat 18 puncte, 15 recuperări, iar Gezim Morina a terminat cu 15 puncte, 7 recuperări pentru Kosovo.

Situația în clasamentul Grupei B

În urma acestui rezultat, Macedonia este tot mai aproape de câștigarea grupei. Ex-iugoslavii au 3-0 la general și urmează să joace ultimul meci în România, cel mai probabil la Oradea, în luna februarie 2019. Pentru a câștiga grupe, echipa națională a României are nevoie de două victorii în fereastra din februarie, incluzând un succes la peste 14 puncte cu Macedonia. În fine, Kosovo nu mai are nicio șansă să câștige grupa.

Iată clasamentul:

1. Macedonia – 3/0
2. România – 1/1
3. Kosovo – 0/3

Programul meciurilor din februarie 2019

21.02, la Oradea (probabil), România vs Macedonia
24.02, la Prishtina, Kosovo vs România

Ce urmează

Locul 1 în Grupa B avansează în calificările FIBA EuroBasket 2021, care vor demara în toamna anului 2019.

Locurile 2 și 3 în Grupa B vor evolua în faza a 3-a din precalificările FIBA EuroBasket 2021, programate a se desfășura în luna august 2019.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.