Precalificări EuroBasket 2021 – Macedonia a învins în Kosovo

Macedonia a câștigat meciul cu Kosovo, primul din Gurpa B a fazei a 2-a din precalificările FIBA EuroBasket 2021. Partida s-a desfășurat joi (13.09), la Prishtina. Rezultatul final a fost de 76-73.

Confruntarea a avut parte de echilibru. Macedonenii au câștigat prima repriză cu scorul de 34-29, pentru ca amfitrionii să revină în secvența a 3-a. Scorul cu zece minute înainte de final era de 49-48 în favoarea kosovarilor. Defensiva acestora a cedat în ultimul act, atunci când au încasat 28 puncte. De altfel, Macedonia a reușit să se desprindă la opt lungimi spre final, înainte ca gazdele să se apropie din nou.

Bojan Trajkovski a reușit 17 puncte, 11 recuperări, Damjan Stojanovski a terminat cu 15 puncte, 4 recuperări, Stojan Gjuroski a reușit 14 puncte, 5 recuperări, iar Richard Hendrix a încheiat cu 10 puncte, 12 recuperări pentru Macedonia. În replică, Dardan Berisha a reușit 32 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive pentru Kosovo.

Așadar, Macedonia are 1-0 în Grupa B, cu victorie în deplasare. Kosovo are 0-1, după un eșec pe teren propriu. Următorul meci în Grupa B are loc duminică (16.09), la Skopje. Macedonia primește vizita echipei naționale a României.

Celelalte rezultate ale zilei:

Grupa A
Belarus vs Danemarca, scor 94-98
Suedia  stat

Grupa C
Belgia vs Portugalia, scor 66-65
Islanda a stat

Grupa D
Austria vs Cipru, scor 72-69
Marea Britanie a stat

Runda a 2-a în celelalte grupe are loc tot duminică (16.09).

Foto: FIBA.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.