Power Ranking LNBM la sfârșitul lunii septembrie 2018

Sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19 demarează pe finele primei săptămâni din luna octombrie. În ultima zi a lunii septembrie, la încheierea presezonului și după disputarea jocurilor din primul tur al Cupei României, respectiv a primelor meciuri oficiale pentru două dintre echipele angrenate în principala grupă valorică, aruncăm o privire asupra unui Power Ranking.

Primul a fost publicat în revista CSU Fans Magazin și poate fi lecturat AICI.

Grupa valorică A

1. U-BT Cluj-Napoca

A început sezonul cu un trofeu și a lăsat o impresie foarte bună. Din punct de vedere individual există loc de mai bine, însă așa cum însuși antrenorul Mihai Silvășan a remarcat, formația de pe Someș are în componență jucători preocupați să împartă mingea cu colegii. Rasic stă mult mai bine din punct de vedere fizic, iar pivoții sunt impresionanți la prima vedere. Revenirile lui Dykes și Moldoveanu sunt garanții.

2. BC CSU Sibiu

A avut un presezon solid, are vânzări record de abonamente și a construit un lot de jucători extrem de atletic și fizic. Se anunță o echipă extrem de puternică și care dispune de mai multe arme. Rămâne de văzut cum vor contribui jucătorii autohtoni, dar rolul și importanța acestora este pus sub semnul întrebării la fiecare echipă.

3. BCM U FC Argeș Pitești

Pe hârtie pare să aibă o rotație mai lungă decât oricare altă echipă din Liga Națională. Are mulți români ce pot intra în orice moment al jocului. În schimb, străinii au calitate și experiență, însă pentru unii rămâne de văzut cum se vor adapta în România. Alb-violeții au potențial ofensiv impresionant.

4. CSM CSU Oradea

Campioana în exercițiu a României este deja lovită de probleme. A jucat trei meciuri oficiale și nu a câștigat niciunul, iar prestațiile sunt departe de cele din playoff-ul sezonului precedent. Așa cum antrenorul Cristian Achim o declară, important este cum termini sezoanele. Oradea, la fel ca și anul trecut, nu arată deloc bine la începutul sezonului.

5. CSA Steaua București

A construit o echipă competitivă. În pofida despărțirii de CSM București, militarii au recrutat jucători de valoare. Militarii au șase străini, mulți dintre ei la prima experiență în România, dar și doi jucători care revin în LNBM, adică au ceva de demonstrat. Bucureștenii au și români importanți, atât U23, cât și experimentați.

6. SCM Timișoara

O echipă care a schimbat, similar Stelei și Piteștiului, aproape întreg efectivul de jucători din sezonul precedent. Bănățenii au experiență și o rotație solidă. Rămâne de văzut cum se vor exprima jocurile oficiale, dar e limpede că Leii din Banat pot pune multe echipe în dificultate.

7. SCM U Craiova

O echipă ce a legitimat mai mulți jucători străini cu experiență în România. Formația antrenată de Aco Todorov nu a strălucit din punct de vedere al rezultatelor în presezon, dar e limpede că va miza pe acest ingredient în noul sezon. În plus, românii sunt tineri și dornici de afirmare, iar concurența pentru minute poate fi benefică.

8. Dinamo Știința București

Mizează pe antrenorul echipei naționale, unul dintre cei mai apreciați tehnicieni în țara noastră. Formația din capitală demarează un nou proiect, ce implică eforturile a două cluburi. Dinamo Știința va fi serios testată în prima grupă valorică a LNBM.

Grupa valorică B

9. CSM Mediaș

Echipa din a 2-a grupă valorică cu cei mai rutinați jucători autohtoni. Rămâne de văzut cum se va comporta cu jucătorii U23. Echipa lui Mihai Popa are un nucleu solid de străini, dar lipsiți de experiență în țara noastră.

10. CSO Voluntari

O altă echipă ce a recrutat mai mulți jucători autohtoni cu experiență în Liga Națională. De asemenea, a legitimat jucători români tineri ce au evoluat sub incidența regulii U23. În plus, a adus un jucător străin de la câștigătoarea Cupei României.

11. ABC Athletic Constanța

Dispune de jucători români care au făcut parte din loturile unor echipe din LNBM, respectiv o serie de jucători tineri localnici. Constănțenii au legitimat patru jucători străini. Formația de la malul mării a bifat două victorii convingătoare în primul tur al cupei, în compania unui oponent modest.

12. Cuza Sport Brăila

Un incident ce putea să se transforme într-o tragedie a condus la imposibilitatea ca doi dintre jucătorii străini ai echipei să-și poată continua contractul. O întâmplare de pe urma căreia orice echipă are mari probleme în a-și reveni, cu atât mai greu pentru o formație ce dorea să-și continue ascensiunea după ce a câștigat ultima ediție a Ligii 1.

Grupa valorică C

Sunt mai multe echipe de urmărit în cea de-a 3-a grupă valorică. Cel mai bun exemplu este formația din Târgu Jiu. Însă există o formație ce pare să se ridice din start cu mult deasupra celorlalte protagoniste ale acestei grupe valorice. Este vorba despre nou înființata CSM Tîrgu Mureș. Trupa lui George Trif este fără discuție marea favorită a acestei grupe valorice.

5 comentarii On Power Ranking LNBM la sfârșitul lunii septembrie 2018

 • O curiozitate personală, d-le Micinic, ați văzut vreun meci de-al Sibiului în presezon?

 • Voluntariul imi pare echipa cea mai tare dpdv al lotului in GVB.
  In rest cam asta ar fi plecarea, poate cu un mic credit in plus pentru Oradea, in pofida startului de sezon nu foarte convingator.

 • Da, și eu cred ca Oradea ar trebui un pic mai sus, singura lor problema (am tot spus-o) o reprezintă oamenii mari, unde chiar și cu Dennison revenit, sunt mult sub Cluj sau Sibiu.
  Clujul și-au construit foarte bine echipa, singura vulnerabilitate o reprezintă U23, unde Kuti nu mai joaca nimic de ceva vreme, iar restul sunt foarte subțiri.
  La Pitești mi se par prea multe improvizații, prea multă concurență la pozițiile 2 3, prea mulți români veterani, lipsa unui 5 bun… Plus că vor suferi mult din cauza omogenitatii, cel puțin la început.
  La Sibiu, principala problema va fi procentajul la aruncări; când va fi cel puțin rezonabil, echipa va câștiga, deoarece nu va exista o defensivă mai bună anul ăsta. La români, eu nu-mi fac probleme, toți au valoare să intre in rotație, care va fi de 9 jucători în mod normal.
  De urmărit Steaua, Dinamo și Craiova, dar e clar ca toate meciurile vor fi echilibrate.
  Din grupa B am văzut doar Voluntariul, sunt foarte departe de primele 8.

 • Deja incepe sa se cristalizeze o ordine a favoritelor pentru 1-6, dupa primele 3 etape. Cluj, Oradea si Sibiu un pluton fruntas, apoi Pitestiul, Steaua si Craiova.
  Ordinea este mai mult dupa preferinta mea !!

 • Bunule, chiar n-ai observat ca Steaua a batut si Oradea si Clujul? Serios? Lasa preferintele si fii obiectiv!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.