Povestea lui Rick Pitino la cârma lui Panathinaikos Atena

Panathinaikos Atena a reușit să se califice în playoff-ul Euroligii masculine 2019, repetând performanța din precedentele șase sezoane. Verzii sunt pentru a 7-a oară în succesiune între primele opt echipe ale Europei, încercând să se califice la Final Four pentru prima dată după plecarea lui Zeljko Obradovic.

De această dată prezența în sfeturile de finală ale Euroligii masculine pare să fie o realizare deosebită pentru verzi. Acest lucru se datorează parcursului echipei de-a lungul sezonului competițional 2018/19. PAO a început stagiunea cu doar șase victorii din primele 14 etape, cel mai modest început de campanie în Euroligă din istoria clubului.

La cârma a sosit Rick Pitino, cel care l-a substituit pe Xavi Pascual. Tehnicianul american a precizat următoarele cu privire la schimbarea de antrenor:

„Cred că din punct de vedere individual, jucătorii au făcut progrese, lucru ce nu ține de antrenor la acest nivel. Eu nu cred că schimbarea de antrenor a făcut ca această echipă să înceapă să câștige mai mult. A fost o schimbare de individuală. Jucătorii s-au privit în oglindă și au înțeles că de la ei trebuie să vină schimbarea. După ce au făcut acest lucru am putut să discutăm despre schimbările ce țin de antrenor și de antrenarea unei echipe.”

Sub comanda lui Pitino, Panathinaikos a obținut 10 victorii și a suferit șase înfrângeri în Euroligă. La OAKA, echipa a avut 6-1. Schimbarea majoră a venit însă în deplasare. Verzii au pierdut primele cinci jocuri susținute departe de casă cu Pitino, după care au câștigat de patru ori consecutiv, incluzând succese pe terenul lui CSKA Moscova și în fieful contracandidatei la calificarea în playoff, AX Olimpia Milano. Așadar, PAO se deplasează la Madrid pentru deschiderea seriei cu Real având o serie activă de patru victorii obținute în deplasare la nivel de Euroligă.

De altfel, Panathinaikos a avut o serie de șase victorii pe finalul sezonului regulat, câștigând opt din ultimele zece partide disputate. Eșecurile au fost pe mâna lui Fenerbahce Istanbul și Real Madrid. Înfrângerea cu deținătoarea trofeului s-a consemnat în manieră incredibilă, cu un coș încasat de pe semicerc în ultima secundă a unui meci pe care PAO l-a controlat în totalitate.

Panathinaikos Atena a avut un bilanț general de 16 victorii și 14 înfrângeri, cu care s-a clasat pe locul al 6-lea în clasamentul final al sezonului regulat. Astfel, grecii se califică în playoff pentru a 9-a oară consecutiv și se vor duela pentru a 2-a oară în succesiune cu Real Madrid pentru un loc între primele patru echipe ale Europei.

De notat că Panathinaikos este una din cele două echipe care au schimbat antrenorul în timpul sezonului actual și a reușit să se califice în playoff. Cealaltă este Kirolbet Baskonia. Reamintim că în total șapte din cele 16 participante în actuala ediție a Euroligii masculine au schimbat antrenorul în timpul desfășurării sezonului regulat.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.