Portland și Toronto avansează în finalele conferințelor din playoff-ul NBA 2019

Portland TrailBlazers și Toronto Raptors au avansat în finalele conferințelor din playoff-ul NBA 2019, completând careul de ași al celor mai bune echipe din sezonul 2018/19 în cea mai puternică ligă de pe planetă. Ambele au învins în Meciul 7 al seriilor disputate împotriva lui Denver Nuggets, respectiv Philadelphia 76ers.

Blazers s-au impus cu scorul de 100-96 în Colorado, pe terenul lui Nuggets. Portland a revenit de la un deficit maxim de 17 puncte, consemnat în sfertul al 2-lea. Elevii lui Terry Stotts au trecut la conducere în ultimul minut din sfertul al 3-lea, însă Denver a replicat înaintea ultimei pauze.

Vizitatorii au preluat inițiativa în debutul sfertului decisiv și au condus pe tot parcursul ultimelor 12 minute de joc pentru a se impune în deplasare în Meciul 7. A fost un meci deosebit de modest în ceea ce privește aruncarea la coș. Portland a avut 4/26 pentru 15%, iar Denver a terminat cu 2/19 pentru 11% la acest procedeu. De asemenea, Jamal Murray a terminat cu 4/18 din acțiune și Paul Millsap a terminat cu 3/13 pentru Denver. De cealaltă parte, Damian Lillard a terminat cu 3/17 din acțiune.

MVP-ul jocului decisiv a fost indiscutabil CJ McCollum, autor a 37 puncte cu 17/29 la aruncările din acțiune. El a adăugat 9 recuperări pentru formația învingătoare. Lillard a vifat 13 puncte, 10 recuperări, 8 pase decisive și 3 intercepții într-un meci în care Portland l-a pierdut pe Rodney Hood, principala armă ofensivă de pe bancă. El ar putea lipsi în seria cu Golden State, gruparea din Oregom fiind lipsită și de bosniacul Jusuf Nurkic.

Foto: Bruce Ely / Trail Blazers

Nikola Jokic a replicat cu 29 puncte, 13 recuperări și 4 capace într-un meci în care a ratat un număr neobișnuit de 15 aruncări din acțiune.

Scorul general a fost de 4-3, astfel încât Denver se vede învinsă la cel de-al 2-lea Meci 7 susținut în acest playoff. Gruparea din Colorado a depășit pe San Antonio Spurs în joc decisiv în cadrul primului tur din playoff.

În finala Conferinței Vest, Portland se duelează cu campioana în exercițiu, Golden State.

Raptors au învins pe Sixers, scor 92-90, la capătul unei partide extrem de echilibrate, decisă pe sirenă de aruncarea lui Kawhi Leonard. Acesta și-a asumat o acțiune individuală la scor egal, aruncând din colțul terenului, din fața lui Joel Embiid. Mingea a țopăit de 3-4 ori pe inel înainte să cadă în coș, timpul de joc expirând.

Canadienii au dominat lupta la recuperare, incluzând un raport de 16-5 la cele ofensive. Astfel, chiar dacă a avut procentaje mai bune din acțiune și mai multe vizite la linia de pedeapsă, Philadelphia a fost învinsă.

Leonard a completat o seară solidă cu acel coș decisiv. El a încheiart cu 41 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive și 3 intercepții. Trebuie notat că numărul 2 de la Toronto a executat 39 aruncări din acțiune în această confruntare! Serge Ibaka a venit de pe bancă cu 17 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive.

Joel Embiid a totalizat 21 puncte, 11 recuperări, 4 pase decisive și 3 capace, toți titularii de la Philadelphia având cel puțin 40 minute în teren și peste 10 puncte marcate.

Raptors au utilizat doar șapte jucători în acest meci. Sixers au mizat pe opt, însă cel de-al 8-lea a avut doar două minute în teren.

Scorul general a fost de 4-3. Raptors pătrund în finala Conderinței Est. Aici oponent este echipa cu cel mai bun bilanț din ligă în acest sezon, Milwaukee Bucks.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.