Portland se impune pe terenul campioanei NBA

Golden State Warriors nu au avut reacția dorită de antrenorul Steve Kerr după drasticul eșec suferit pe teren propriu în seara de Crăciun. Campioana NBA pierduse meciul cu Los Angeles Lakers, iar două zile mai târziu a fost învinsă pe teren propriu de Portland TrailBlazers, scor 109-110.

Condusă mare parte din timpul de joc, formația californiană a trimis meciul în prelungiri prin tripla semnată Kevin Durant cu 19 secunde înainte de final. Blazers nu au putut replica, iar partida a intrat în repriza suplimentară, scorul după 48 minute de joc efectiv fiind de 102-102.

Warriors conduceau cu două puncte în urma triplei semnate Draymond Green și aveau posesia la ce părea să fie acțiunea care într-un fel sau altul îi va purta pe campioni spre un nou succes. Stephen Curry a optat să paseze, însă mingea trimisă de acesta a fost deviată, iar Blazers au intrat în posesia ei.

Damian Lillard a ajuns la celălalt capăt al terenului și a aruncat de pe semicerc cu șase secunde înainte de final pentru a schimba soarta meciului. Durant nu a reușit să repete isprava din timpul regulamentar, irosind ultima aruncare a partidei.

În schimb, lui Stephen Curry i-a ieșit o acțiune care nu a contat. El a trimis mingea în coș, la scor egal, cu 0.2 secunde rămase pe ceas, direct din repunere.

Jusuf Nurkic a totalizat 27 puncte, 12 recuperări, 4 pase decisive, CJ McCollum a adăugat 24 puncte, iar Damian Lillard a izbutit 21 puncte, 5 pase decisive pentru Portland. Seth Curry, fratele lui Stephen, a totalizat 11 puncte și 3 recuperări în 18 minute pentru învingători.

În replică, Stephen Curry a totalizat 29 puncte, 7 pase decisive, 5 recuperări, 2 intercepții și 2 capace cu șapte posesii pierdute. Kevin Durant a adăugat 26 puncte, 11 pase decisive și 10 recuperări pentru un triple-double, Draymond Green a terminat cu 15 puncte, 11 recuperări, 7 pase decisive, iar Klay Thompson a încheiat cu 15 puncte, 8 recuperări și 3 intercepții pentru Warriors. Cei patru jucători cu statut de superstar au avut între 39 și 42 minute de joc, o dovadă în plus cu privire la faptul că Golden State a căutat victoria aproape cu orice preț în acest meci.

Golden State are 23-13 la general, suferind al 5-lea eșec stagional pe teren propriu. Primele patru eșecuri de acasă s-au consemnat la peste 20 puncte diferență fiecare. Portland ajunge la 20-15, acesta fiind al 7-lea succes în deplasare din 17 încercări.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.