Porter Troupe devine unul dintre cei mai longevivi străini din LNBM

Porter Troupe este unul dintre cei mai longevivi jucători străini care au evoluat în România. Americanul de mână stângă, născut în anul 1983, a fost legitimat de SCM U Craiova pentru sezonul competițional 2018/19.

Va fi cel de-al 9-lea sezon pentru Troupe în țara noastră. El a debutat în Liga Națională în cursul sezonului 2008/09, alături de Energia Tîrgu Jiu. Porter a petrecut aproape șapte sezoane în uniforma echipei gorjene, în mai multe perioade diferite între 2008 și 2016.

Povestea dintre Troupe și Târgu Jiu s-a încheiat prematur în cursul sezonului 2015/16, din cauza problemelor financiare ce au condus la dispariția Energiei din baschet. El a contribuit la câștigarea Cupei României în 2014, respectiv la clasarea pe locul 3 în FIBA EuroChallenge 2015. În plus, a ajutat la clasarea pe locul 3 în LNBM – ediția 2014/15, cea mai bună clasare din istoria baschetului gorjean.

Troupe a mai jucat pentru CSM Steaua EximBank București, respectiv BCM U FC Argeș Pitești. Cu militarii a petrecut mai puțin de jumătate de sezon, iar cu alb-violeții a petrecut un sezon.

În afara României, Troupe a evoluat pentru Vancouver (Canada, în sezonul 2006/07), Moutahed (Liban, 2011/12), Apoel (Cipru, 2008/09 și 2012/13), Slam Stal Ostrow (Polonia, 2016), respectiv Lietkabelis (Lituania, 2017).

Născut la New York, respectiv în celebra metropolă, după care a petrecut o perioadă în California, născut într-o familie celebră și apreciată în SUA, Porter Troupe a făcut carieră și a devenit cunoscut prin intermediul jocului de baschet în România.

Alți americani longevivi în LNBM

Le Var Seals este jucătorul nord-american cu cea mai îndelungată activitate în baschetul românesc. Stângaciul născut în anul 1982 a debutat în Liga Națională alături de U-Mobitelco Cluj-Napoca în anul 2005. El a trecut apoi pe la CS Otopeni, CSȘ Giurgiu, SCM U Craiova și CSU Sibiu. Seals s-a despărțit de România în 2015, bifând zece sezoane în țara noastră.

Un alt baschetbalist longeviv în România este un alt american. Darius Hargrove. Acesta a avut apariții în LNBM în nouă ediții diferite. El a jucat pentru CSU Asesoft Ploiești (2006/07, 2008/10, 2011/13), U-BT Cluj-Napoca (2013/16), respectiv SCM U Craiova (2016/17).

Interesant este că cei trei – Troupe, Seals și Hargrove – au devenit cunoscuți și au fost legați de-a lungul timpului de echipe unde au fost extrem de apreciați și au fost piese de mare importanță în angrenajul respectivei echipe. În ordine, este vorba despre Energia Târgu Jiu pentru Troupe, U-Mobitelco Cluj-Napoca și CS Otopeni pentru Seals, respectiv CSU Asesoft Ploiești și U-BT Cluj-Napoca pentru Hargrove. Fiecare dintre ei a ajuns spre finalul carierei la SCM U Craiova. Este de fapt singura echipă pentru care au jucat toți trei. Ei nu au fost colegi niciodată.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.