Politehnica Iași prelungește contractul antrenorului John Tsirogiannis

Politehnica Iași a anunțat prelungirea contractului pentru antrenorul grec John Tsirogiannis pentru încă două sezoane. Deși nu a obținut nicio victorie în actuala ediție a Ligii Naționale, tehnicianul amintit beneficiază de credit din partea conducerii clubului cu atât mai mult cu cât pe parcursul actualei stagiuni moldovenii au evoluat în permanență în deplasare, Sala Polivalentă din Iași nefiind omologată.

Tsirogiannis a fost inițial antrenorul echipei feminine a Politehnicii Iași. Acest lucru s-a întâmplat în prima jumătate a sezonului 2016/17. El a preluat formația masculină în luna ianuarie a anului 2017, ajutând gruparea din Moldova să obțină promovarea în Liga Națională de baschet masculin.

În sezonul 2017/18, Politehnica Iași a obținut o victorie în Cupa României – la singurul meci oficial susținut pe teren propriu, dar a ratat calificarea la turneul Final 8. Totodată, ieșenii au 0-7 în Liga Națională de baschet masculin.

Comunicatul grupării moldave referitor la prelungirea angajamentului pentru antrenor poate fi lecturat în link-ul alăturat.

Nu cred să mai fi existat vreo echipă de baschet care să desfășoare aproape un tur întreg de campionat jucînd în…

Posted by POLI STUDS IAȘI on 6 Decembrie 2017

Primul meci din LNBM pe teren propriu este programat pentru sâmbătă (09.12), în compania Timbei Timișoara. Este același oponent pe care Poli Iași l-a învins la singurul joc oficial susținut pe teren propriu în actualul sezon, cu precizarea că lotul de jucători și banca tehnică a bănățenilor au suferit modificări semnificative de atunci.

Așadar, vestea prelungirii contractului pentru Tsirogiannis vine chiar înaintea unui meci important de campionat pentru echipa de sub Copou.

Luna decembrie se anunță atractivă pentru ieșeni. Iată programul rămas din tur pentru ei:

Etapa 8 – sâmbătă (09.12), Timba Timișoara (acasă)
Etapa 9 – sâmbătă (16.12)*, Dinamo București (deplasare)
Etapa 10 – marți (19.12), CSU Sibiu (deplasare)
Etapa 11 – joi (28.12), BC Mureș (acasă)

* În perioada 14-16 decembrie este decretat doliu național, astfel încât sunt șanse foarte mari ca în această perioadă să nu se desfășoare manifestări sportive. Totodată, celelalte date pot suferi modificări în funcție de disponibilitatea sălilor și posibilitatea includerii meciurilor în grila DigiSport.

Situația altor antrenori din Liga Națională

Prelungirea contractului pentru un antrenor din Liga Națională în cursul sezonului competițional este ceva de-a dreptul rarisim. Cel mai recent o întâmplare similară s-a consemnat la BC Mureș, în cazul lui Srecko Sekulovic. Reamintim că de la startul actualului sezon competițional s-a schimbat antrenorul la Timba Timișoara, cealaltă formație nou promovată. Locul lui Bogdan Murărescu a fost luat de către Dan Ionescu. De asemenea, chiar dacă la ora actuală informația nu este confirmată oficială se pare că și Dinamo București a rămas fără antrenorul Eugen Ilie.

În fine, două cluburi din LNBM au emis comunicate oficiale după înfrângeri ale propriilor echipe, în vizor fiind luați inclusiv antrenorii acestor formații. Comunicatele amintite au fost emise după primul meci de campionat disputat de respectivele echipe.

Acțiune umanitară

În altă ordine de idei, Politehnica Iași a fost invitată să participe la acțiunea „Înscriem pentru copiii din Lungani”, organizată de Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași în cursul zilei de duminică (10.12), la Sala Polivalentă din localitate.

Amănunte în eventul special creat pe facebook – https://www.facebook.com/events/137494193636824/

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.