Își poate păstra Serbia invincibilitatea în fața Italiei?

Italia încearcă să obțină prima victorie împotriva Serbiei într-un meci oficial. Cele două se duelează direct în sferturile de finală ale EuroBasket 2017. Confruntarea se va desfășura la Sinan Erdem Dome, miercuri (13.09), cu începere de la ora 21.30, în direct la TVR 2 și TVR HD.

Formațiile amintite s-au confruntat direct de cinci ori în meciuri oficiale de la destrămarea Iugoslaviei, respectiv despărțirea Serbiei de Muntenegru. Prima confruntare datează din 2008, iar ultima din 2015. Toate duelurile între Italia și Serbia au fost adjudecate de cei din urmă. Scorul general este de 5-0.

Ultimul duel s-a consemnat la EuroBasket 2015, când Serbia s-a impus cu 101-82. A fost un meci din faza grupelor. Milos Teodosic a avut 26 puncte și 8 pase decisive, iar replica a venit de la Alessandro Gentile, autor a 19 puncte, 6 pase decisive. Ambii absentează la ediția din acest an.

De notat că Italia a învins Iugoslavia, scor 71-62, la EuroBasket 1999, în semifinale. Ulterior, azzuri au învins Spania în marea finală pentru a cuceri ultimul titlu continental din istorie. Aceasta a fost ultima victorie a Italiei într-un meci la EuroBasket asupra Iugoslaviei.

Reamintim că RSF Iugoslavia s-a destrămat în anul 1990, ultima performanță obșinută în baschet fiind titlul mondial cucerit în același an, în Argentina. Între 1991 și 1994, Iugoslavia nu a participat în competiții internaționale la baschet. Din 1995 și până în 2002 a evoluat sub denumirea de Iugoslavia, iar între 2003 și 2006 a jucat sub denumirea de Serbia și Muntenegru. Din anul 2007, denumirea oficială a echipei este Serbia.

Serbia are o singură medalie de argint la EuroBasket, cucerită cu Dusan Ivkovic în calitate de antrenor, la ediția din anul 2009. În prealabil, sub denumirea de RSF Iugoslavia și Iugoslavia, a însumat opt medalii de aur, cinci de argint și patru de bronz.

Italia are două titluri continentale, patru medalii de argint și tot atâtea de bronz.

Foto: FIBA.basketball

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.