CSU Ploiești a câștigat sezonul regulat

CSU Ploiești a câștigat sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2014/15. Prahovenii și-au asigurat avantajul terenului propriu pe întreaga lor participare în playoff cu un 82-56 asupra ultimei clasate, Universitatea Cluj-Napoca.

Meciul nu a avut istoric, așa cum era firesc să se întâmple într-un duel ce a opus prima clasată unei echipe care nu a reușit să învingă pe nimeni în cursul acestui sezon competițional. Prahovenii s-au desprins la 21-9, pentru ca ecartul să scadă puțin în sfertul al 2-lea. Nici în sfertul al 3-lea nu s-a consemnat detașarea decisivă a campioanei, însă în sfertul decisiv gazdele au reușit un parțial de 25-9.

Marius Runkauskas a îngropat șapte aruncăril din spatele semicercului pentru un total de 22 puncte. El a fost secundat de către revenitul Jonte Flowers, autor a 13 puncte, 5 recuperări, iar Michalis Pelekanos și Ivan Zigeranovic au avut câte 12 puncte. Stefan Pot a reușit 10 pase decisive.

În replică, Vladzimir Krysevich a avut 19 puncte, 10 recuperări, Brian Burrell a terminat cu 16 puncte, 4 recuperări, iar Deandre Mays a reușit 12 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive.

Ploieștiul a jucat cu șase străini în această partidă după ce Jonte Flowers s-a întors din SUA, unde a asistat la nașterea copilului. Americanul a ratat revanșa cu BC Timișoara din Cupa României.

Site-ul oficial al clubului din Ploiești a anunțat după încheierea ultimului meci din sezonul regulat că Vladimir Arnautovic a fost diagnosticat cu cancer la ficat. În urma investigațiilor efectuate până în prezent se pare că el nu poate fi operat, însă tehnicianul prahovenilor va continua să caute soluții pentru însănătoșire. Pe această cale îi transmitem toate gândurile de bine.

Sașa Ocokoljic are un bilanț general de 5 victorii și o înfrângere de la preluarea atribuțiunilor de antrenor principal. El are 4-0 în LNBM.

CSU Ploiești a avut 19 victorii și 5 înfrângeri, terminând sezonul regulat cu o serie de cinci victorii înlănțuite. Prahovenii ocupă prima poziție în ierarhia generală.

În schimb, Universitatea Cluj-Napoca a terminat sezonul cu 0-24 la general și retrogradează la primul sezon după promovarea în LNBM.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.