Playoff-ul Ligii ACB a demarat cu o victorie zdrobitoare pentru Valencia

Playoff-ul Ligii ACB a demarat cu o victorie zdrobitoare pentru Valencia Basket. Formația antrenată de Pedro Martinez a spulberat pe FC Barcelona, scor 83-61, în partida de deschidere a primului tur, care se desfășoară sub forma cel mai bun din trei partide.

Meciul 1 a demarat sub semnul echilibrului, scorul la prima pauză fiind de 15-15. Lucrurile s-au schimbat din sfertul al 2-lea, când Valencia a realizat un parțial de 26-11. A urmar un act al 3-lea în care tot gazdele au fost mai bune, diferența urcând la 22 puncte. Secvența decisivă, similar primului act, s-a încheiat la egalitate.

Bojan Dubljevic a totalizat 16 puncte pentru o echipă a Valenciei care a mizat din nou pe rotație adâncă și  avut multiple opțiuni în faza ofensivă. Nu mai puțin de șapte jucători au marcat cel puțin 9 puncte pentru învingători. În eplică, Tyrese Rice a reușit 14 puncte, iar Petteri Koponen a avut 10 puncte pentru catalani.

Într-un alt meci, Baskonia Gasteiz a depășit pe Herbalife Gran Canaria, scor 71-59. Jocul a demarat favorabl bascilor, scor 17-7, după zece minute. Oaspeții au redus din deficit pe parcursul sfertului al 2-lea, dar echipa lui Sito Alonso a reușit să controleze situația cu apărare. În plus, pe parcursul secvenței decisive, sfertfinalista Euroligii a marcat 25 puncte pentru a se menține în control până la final.

Adam Hanga a totalizat 17 puncte, 8 recuperări în seara în care nu a putut fi prezent la Istanbul pentru a-și ridica premiul pentru celmai bun jucător defensiv al sezonului în Euroligă. L-au secondat Tornike Shengelia – 13 puncte, 7 recuperări și Shane Larkin – 11 puncte, 6 pase decisive. Pablo Aguilar a replicat cu 12 puncte, 6 recuperări, iar Kyle Kuric a încheiat cu 11 puncte și 5 recuperări pentru Gran Canaria.

Meciul 2 în aceste serii se dispută la Barcelona și Gran Canaria. El devine decisiv pentru formațiile gazdă.

Foto: acb.com

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.