Piteștiul se impune în meciul cu Timișoara, în deschiderea etapei a 3-a

BCM U FC Argeș Pitești a învins SCM Timișoara în meciul de deschidere al etapei a 3-a în GVA din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2018/19. Duelul echipelor care nu cunoscuseră victoria în primele două etape, transmis în direct la DigiSport, s-a încheiat cu scorul de 96-91.

Prima repriză a fost controlată de bănățeni. Aceștia au condus în permanență, având chiar și un avantaj de 15 puncte, scor 33-18, în debutul sfertului al 2-lea. Echipa antrenată de Miodrag Perisic a beneficiat de o prestație ofensivă excelentă din partea pivotului Vladan Vukosavljevic. Acesta a înscris 17 puncte în primele 11 minute de joc, fiind apoi retras pentru odihnă. El a terminat repriza cu 20 puncte marcate.

Piteștiul a recuperat din deficit, apropiindu-se la două puncte, scor 35-37, în minutul 16. Pe final de repriză formația antrenată de Florin Nini a comis mai multe greșeli și a trimis adversarul la linia de pedeapsă, iar Calotă a stabilit scorul la jumătatea confruntării, aceasta fiind prima sa aruncare din acțiune. Astfle, după 20 minute de joc, Timișoara conducea cu scorul de 46-38.

Sfertul al 3-lea a demarat favorabil tot oaspeților. Aceștia s-au desprins din nou la peste zece lungimi, pe fondul unor noi erori în jocul de construcție al piteștenilor. Ivan Siriscevic a strâns la o singură posesie cu opt puncte consecutive, în condițiile efortului impresionant făcut de Iulian Orbeanu. Timișoara a beneficiat de trei reușite de la distanță din partea lui Milos Komatina și una de la Vladan Vukosevljevic, iar pe finaul sfertului s-a consemnat o accidentare la umăr pentru Orbeanu. Sfertul al 3-lea s-a încheiat la egalitate, Marius Ciotlăuș transformând două aruncări libere. Scorul cu zece minute înainte de final era de 69-69.

Amfitrionii au trecut pentru prima dată la conducere în secvența a 4-a, grație unui three point play semnat Ivan Siriscevic. Kroniienko și același Siriscevic au marcat de la mare distanță și au desprins formația gazdă la două posesii pe tabela de marcaj. Replica a venit prompt, iar Calotă a completat-o cu două libere prin care a egalat la 81. După un timp de odihnă, Mladen Jeremic a transformat de pe semicerc pentru a readuce echipa gazdă în avantaj cu patru minute înainte de final. Același jucător a desprins Piteștiul din nou la două posesii de la linia de pedeapsă. Bănățenii au revenit la 90-88, însă Tudor Gheorghe a înscris patru puncte extrem de importante la final de meci, acesta fiind utilizat la poziția 1.

Mladen Jeremic a reușit 26 puncte, 4 pase decisive, Ivan Siriscevic a adăugat 20 puncte, 6 recuperări, Maksim Korniienko a terminat cu 13 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisiv, iar Tudor Gheorghe a bifat 11 puncte, 5 pase decisive pentru învingători. În replică, Vladan Vukosavljevic a reușit 30 puncte, 11 recuperări, Octavian Popa Calotă a încheiat cu 17 puncte, 9 pase decisive, iar Milos Komatina a adăugat 13 puncte, 5 recuperări, alți trei jucători depășind borna 10 la puncte marcate pentru SCM Timișoara.

În urma acestui rezultat, BCM U FC Argeș Pitești are 1-2 la general. În schimb, SCM Timișoara ajunge la 0-3.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.