BCM U Pitești va începe sezonul 2015/16 cu -3 puncte în clasamentul LNBM

BCM U Pitești va începe sezonul competițional 2015/16 cu o penalizare de 3 puncte în clasamentul general al Ligii Naționale de baschet masculin. Decizia a fost luată de Biroul Federal, întrunit într-o ședință de lucru la sediul FR Baschet în cursul zilei de miercuri (01.07).

Argeșenii au fost sancționați cu această măsură de depunctare întrucât au retras echipa satelit din Liga I în cursul sezonului competițional 2014/15.

Iată ce s-a publicat pe site-ul nostru în data de 23 noiembrie 2014 pe marginea acestui subiect:

BCM U 2 Pitești, eliminată din L1M. Va fi sancționată echipa mare în sezonul următor?

Potrivit Regulamentului Specific al Ligii I pentru sezonul 2014/15 fiecare echipă înscrisă în LNBM a fost obligată să participe cu o echipa in LIGA I, fara drept de promovare, conform deciziilor Biroului Federal si a cerintelor prezentului RSCN. Echipa va fi inscrisa in campionat sub denumirea clubului care detine locul in LNMB si va putea adauga unul/doua nume in concordanta cu asocierea cu eventuali parteneri. Aceste echipe vor fi denumite in continuare “echipe satelit”.

BCM U Pitești s-a retras din Liga I în cursul desfășurării competiției. Prin urmare, Biroul Federal a dispus penalizarea primei echipe, cea din Liga Națională, cu trei puncte în clasamentul general al competiției în sezonul competițional 2015/16. Acest lucru a fost prevăzut în Regulamentul Specific al Ligii I pentru sezonul competițional 2014/15, atunci când s-a consemnat retragerea din competiție a formației argeșene.

Iată ce prevede actul amintit în acest gen de situație:

Pentru echipele satelit, excluderea din competitie sau retragerea va duce la depunctarea echipei inscrise in LNB cu 3 trei puncte in editia urmatoare a LNB, de la startul acesteia. Dacă o echipa pierde prin neprezentare pentru a doua oară, toate rezultatele jocurilor disputate de această echipă trebuie să fie anulate.

Fără îndoială decizia Biroului Federal dorește să atragă cluburilor atenția asupra respectării regulamentelor, dar mai ales să le îndemne să acorde atenția cuvenită echipelor satelit.

Notă
Conform regulamentului de punctare al echipelor, în Liga Naționale de baschet o victorie este recompensată cu două puncte în clasamentul general. În schimb, pentru înfrângere se acordă un punct în clasament.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.