Pierria Henry este MVP-ul sezonului regulat în EuroCup – ediția 2018/19

Pierria Henry, de la Unics Kazan, a fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului regulat în EuroCup – ediția 2018/19. El a ajutat gruparea rusească, antrenată de Dimitris Priftis, să aibă cel mai bun bilanț în prima fază a competiției, cu nouă victorii și o înfrângere.

Henry a fost liderul echipei sale la pase decisive, recuperări și intercepții. Totodată s-a situat pe locul al 2-lea în ierarhia individuală a eficienței pentru întreaga competiție.

Înalt de 1.93 metri și în vârstă de 25 ani, Henry evoluează la pozițiile 1-2. El a jucat în toate cele zece partide ale lui Unics, fiind titularizat în nouă dintre ele. A avut medii statistice de 12.2 puncte, 6.1 pase decisive, 4.9 recuperări, 1.7 intercepții și două posesii pierdute pe partidă în 25:35 minute. Pierria a avut un coeficient de 19.4 la eficiență în condițiile în care a terminat faza inaugurală cu 53% la aruncările de două puncte, 45% la trei puncte, respectiv 76% la linia de pedeapsă.

Cea mai bună prestație a lui Henry s-a consemnat în victoria asupra celor de la Unicaja Malaga, în etapa a 9-a. Rezultatul final a fost de 87-84. El a avut 19 puncte, 8 pase decisive, 6 recuperări, 3 intercepții și a fost faultat de șapte ori în 29 minute de joc pentru un indice de 34 la eficiență.

Absolvent al universității Charlotte în 2015, după ce a petrecut patru sezoane în NCAA, Pierria Henry parcurge al 4-lea sezon din cariera profesionistă. El se află la cel de-al 3-lea sezon în EuroCup. În sezonul 2015/16 a jucat pentru Vita Tbilisi și ratiopharm Ulm, pentru ca în stagiunea 2016/17 să joace pentru Hapoel Eilat. După experiențele din Liga VTB, Germania și Israel, Pierria a jucat pentru Tofas Bursa în sezonul trecut.

În 26 apariții la nivel de EuroCup, Henry are medii statistice pe carieră de 10.5 puncte, 4.8 pase decisive, 4.0 recuperări, 1.8 intercepții și procentaje de 58% la aruncările de două puncte, 42% la trei puncte, respectiv 77% la linia de pedeapsă.

Foto: www.eurocupbasketball.com

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.