Phoenix Galați a învins pe CSU Sibiu

Phoenix Galați a repurtat un nou succes extrem de important pe teren propriu. Formația antrenată de către Florin Nini a depășit pe BC CSU Sibiu, scor 67-62, în ultimul meci al etapei a 7-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2017/18. Confruntarea a fost transmisă în direct la DigiSport.

Jocul a demarat sub semnul echilibrului, unul păstrat pe tot parcurul primelor 20 minute de joc efectiv. Gazdele au terminat secvența inaugurală în avantaj, scor 20-14. Pe parcursul celui de-al 2-lea sfert ofensiva gălățenilor a produs doar 12 puncte, iar scorul la pauză era de 32-31 după mai multe succesiuni la conducere.

Actul al 3-lea a fost controlat de Phoenix. Elevii lui Florin Nini au realizat un parțial de 22-11 cu care s-au desprins la un maxim de 12 puncte, scor 54-42, cu zece minute înainte de final. Dunărenii au avut din nou probleme în atac, sfertul decisiv fiind de-a dreptul catastrofal pentru gazde. Sibiul a avut mai probleme la linia de pedeapsă și la aruncările de trei puncte, însă a stat mult mai bine la capitolul prospețime în finalul meciului. Oaspeții au egalat la 58 prin Laser cu două libere.

Cameron Rundles a fost jucătorul care și-a asumat aproape toate acțiunile echipei gazdă în finalul confruntării. El a înscris pe pătrundere, după care a transformat două aruncări libere pentru a readuce Galațiul în avantaj, scor 62-58, cu ceva mai mult de un minut până la final. Tyler Laser, jucător revenit după o intervenție chirurgicală, a fost pe parchet preț de 40 minute și a menținut vii șansele Sibiului, însă Radu Paliciuc a fost imprecis la linia de pedeapsă.

Cameron Rundles a totalizat 20 puncte, 8 pase decisive, 5 recuperări, Sead Hadzifezovic a adăugat 16 puncte, 4 recuperări, Phillip Miller a încheiat cu 12 puncte, iar Tony Gugino a încheiat cu 6 puncte, 17 recuperări, 3 capace pentru Phoenix Galați. În replică, Tyler Laser a reușit 29 puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive, 3 intercepții, iar Chris Cooper a încheiat cu 13 puncte, 13 recuperări și 3 intercepții pentru CSU Sibiu.

Formația de pe Cibin a fost susținută la Galați de un grup de suporteri veniți tocmai de la Sibiu. Sala Sporturilor Dunărea a fost din nou aproape plină, iubitorii de sport din Galați fiind atrași de o disciplină care nu pare să fie pe placul autorităților locale.

În urma acestui rezultat, Phoenix Galați ajunge la 5-2 la general și este fără îndoială surpriza plăcută a începutului de sezon. BC CSU Sibiu ajunge la 4-3.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.