Philadelphia și Portland rămân în viață, forțează Meciul 7 în semifinalele conferințelor

Philadelphia 76ers și Portland TrailBlazers au forțat Meciul 7 în semifinalele conferințelor pe care le disputată în playoff-ul NBA 2019. Ambele au învins pe teren propriu și vor evolua în deplasare în jocul decisiv.

Philadelphia a depășit pe Toronto Raptors, scor 112-101. Jocul a fost controlată de Sixers, echipă ce s-a desprins la 58-43 în prima repriză, respectiv la 87-67, scor consemnat la intrarea în sfertul decisiv. Învingătorii au avut procentaje mai bune la toate capitolele și au dominat categoric la recuperare: 52-34 (cu 16-9 la cele ofensive).

Jimmy Butler a reușit 25 puncte, 8 pase decisive, Ben Simmons a adăufat 21 puncte, 8 recuperări, 6 pase decisive, Joel EMbiid a bifat 17 puncte, 12 recuperări, iar Tobias Harris a terminat cu 16 puncte, 9 recuperări și 5 pase decisive pentru Philadelphia. În replică, Kawhi Leonard a reușit 29 puncte, 12 recuperări, 5 pase decisive, iar Pascal Siakam a adăugat 21 puncte, 6 recuperări.

Portland a depășit pe Denver Nuggets, scor 119-108. Partida a demarat favorabil oaspeților, aceștia reușind să se desprindă la 34-26 în primele 12 minute de joc. Continuare a a fost favorabilă lui Blazers, care au trecut la conducere, scor 58-54, la jumătatea partidei. Ecartul a crescut în repriza secundă, când Portland a fost aproape în permanență în avantaj.

Damian Lillard a totalizat 32 puncte, 5 pase decisive, CJ McCollum a adăugat 30 puncte, 6 recuprări, iar Rodney Hood a încheiat cu 25 puncte pentru învingători. În replică, Nikola Jokic a avut 29 puncte, 12 recuperări, 8 pase decisive, iar Jamal Murray a adăugat 24 puncte, 10 recuperări și 5 pase decisive în contul oaspeților.

Scorul general a devenit 3-3 în ambele serii. Meciul 7, decisiv, este programat pentru duminică (12.05), la Toronto, respectiv Denver.

Reamintim că Milwaukee Bucks sunt deja calificați în finala Conferinței Est, unde va beneficia de avantajul terenului propriu indiferent cine îi va fi adversar. În schimb, Golden State Warriors conduc cu 3-2 la general pe Houston Rockets, însă nu vor mai conta în această serie pe Kevin Durant. Meciul 6 are loc în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, în Texas.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.