Peyton Siva este MVP-ul sferturilor de finală în EuroCup 2018/19

Peyton Siva, fundașul Albei Berlin, a fost desemnat MVP al sferturilor de finală EuroCup – ediția 2018/19. El a ajutat formația antrenată de către Aito Garcia Reneses să se califice în penultimul act al competiției după o serie de excepție cu Unicaja Malaga, încheiată cu scorul general de 2-1.

Siva a avut medii statistice de 13.3 puncte, 8.0 pase decisive și 17.0 la eficiență în seria câștigată de formația din capitala Germaniei. El a reușit 15 puncte, 10 pase decisive în meciul decisiv al seriei cu Malaga. De notat că Alba a revenit de la minus 13 puncte în ultimele 12 minute de joc.

În vârstă de 28 ani, Siva a jucat doar nouă meciuri din maximul posibil de 19 în actuala ediție a EuroCup. Cu toate acestea, el are cifre impresionante: 14.3 puncte, 9.1 pase decisive și 17.6 la eficiență. De asemenea, Peyton are 50% la aruncările de trei puncte cu o medie de peste 2.5 astfel de reușite pe partidă.

Înalt de 1.82 metri, Peyton Siva evoluează la poziția 1. El a absolvit universitatea Louisville, unde a jucat patru sezoane sub comanda lui Rick Pitino, între 2009 și 2013. La nivel profesionist, Siva a jucat pentru Detroit Pistons (NBA), Fort Wayne și Erie (G-League), respectiv Juve Caserta (Italia). În vara anului 2016, Siva s-a alăturat Albei Berlin, acolo unde evoluează neîntrerupt de atunci.

Siva parcurge al 3-lea sezon în EuroCup. El are 34 apariții în această competiție și medii statistice de 12.3 puncte, 6.5 pase decisive, 2.7 recuperări și 1.4 pase decisive. Peyton are 52% la aruncările de două puncte, 44% la trei puncte, respectiv 79% la linia de pedeapsă.

Palmaresul lui Siva include un titlu NCAA, câștigat în 2013. Din punct de vedere individual, el a obținut titlul de MVP al Meciului 3 în sferturile de finală EuroCup, înainte de a fi desemnat MVP al sferturilor de finală.

În semifinale, Siva și Alba Berlin se duelează cu MoraBanc Andorra. Pe cealaltă jumătate de tablou Valencia Basket întâlnește pe Unics Kazan. Învingătoarele avansează în finală. Ambele faze se joacă pe sistemul cel mai bun din trei meciuri, iar câștigătoarea EuroCup va beneficia de un wildcard în următoarea ediție a Euroligii masculine.

Foto&video: www.eurocupbasketball.com

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.