Petteri Koponen este noul jucător al lui Bayern Munchen

Bayern Munchen a anunțat legitimarea lui Petteri Koponen. Părțile au parafat un contract cu valabilitate pentru următorii trei ani. Finlandezul sosește de la FC Barcelona, acolo unde a petrecut ultimii doi ani.

Înalt de 1.94 metri și în vârstă de 30 ani, Koponen este jucător de poziția 2. El a avut medii de 7.9 puncte, 1.6 recuperări și 1.5 pase decisive în 29 prezențe la nivel de Euroligă în sezonul competițional 2017/18.

Koponen are patru sezoane la activ în Euroligă și două în EuroCup. El a bifat 101 prezențe în principala competiție continentală, având medii pe carieră de 8.4 puncte, 1.9 pase decisive și 1.5 recuperări pe partidă. Finlandezul are un procentaj de 45% la aruncările de trei puncte în competiția supremă din Europa.

Cariera lui Koponen a demarat în urmă cu 14 ani. El a debutat în primul eșalon al Finlandei alături de Honka, la vârsta de doar 16 ani. După patru sezoane în eșalonul de elită al țării natale, Petteri s-a transferat la Virtus Bologna, unde a jucat între 2008 și 2012. El a trecut apoi la Khimki Moscova, unde a evoluat până în 2016.

De-a lungul carierei, Koponen a câștigat EuroChallenge (2009), EuroCup (2015), respectiv Cupa Spaniei (2018). El este component al primei reprezentative a Finlandei din anul 2007, atunci când a ajutat Finlanda să învingă România, scor 111-61, în barajul de promovare în primul eșalon continental al echipelor naționale (vechiul sistem FIBA Europe).

Koponen este al 4-lea transfer al verii pentru campioana Germaniei. Primii trei sunt jucători cu statut de autohtoni: Maodo Lo (fundaș), Robin Amaize (fundaș), respectiv Leon Radosevic (pivot).

Lotul lui Bayern Munchen, formație antrenată de către Dejan Radonjic, este următorul

Fundași – Braydon Hobbs, Nihad Djedovic, Stefan Jovic, Karim Jallow, Petteri Koponen, Maodo Lo, Robin Amaize
Extreme – Alex King, Vladimir Lucic, Danilo Barthel
Pivoți – Milan Macvan, Devin Booker, Leon Radosevic

Bayern Munchen revine în Euroliga masculină după ce a câștigat titlul de campioană a Germaniei.

În altă ordine de idei, Khimki Moscova – echipa alături de care Koponen a debutat în Euroligă – a anunțat legitimarea lui Casey Prather. Jucător de pozițiile 2-3, înalt de 196 metri și în vârstă de 27 ani, acesta vine în Euroligă din postura de triplu campion al Australiei. El a mai jucat în Europa pentru Promitheas și ratiopharm Ulm. Absolvent al universității Florida, Prather se află la debutul în Euroligă.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.