Performanță istorică pentru Jusuf Nurkic în NBA

Jusuf Nurkic, pivotul bosniac al lui Portland TrailBlazers a avut o prestație formidabilă în victoria repurtată pe terenul lui Sacramento Kings, în prima zi a anului 2019. Gruparea din Oregon a triumfat în capitala Californiei cu scorul de 113-108.

Titularizat la poziția 5, Nurkic a bifat 38 minute pe parchet, perioadă în care a atins borna 5 la cinci capitole statistice diferite. Este vorba despre: 24 puncte, 23 recuperări, 7 pase decisive, 5 intercepții și 5 capace. El a avut 5/10 la aruncările din acțiune și 14/16 la linia de pedeapsă, a cules cinci recuperări ofensive a comis patru turnovers și patru greșeli personale, încheind meciul cu 8 la plus/minus.

Nurkic este primul jucător din istoria NBA care atinge borna cinci la cinci capitole statistice diferite într-un singur meci incluzând cel puțin 20 la puncte și recuperări. Este prima performanță denumită „5×5” de la reușita lui Draymond Green, jucătorul lui Golden State Warriors, în anul 2015. Cele mai multe meciuri „5×5” a avut legendarul Hakeem Olajuwon, șase.

În vârstă de 24 ani, Nurkic măsoară 2.13 metri și cântărește 127 kilograme. Cariera sa profesionistă a demarat în 2012, alături de Cedevita Zagreb. Jusuf a mai jucat și pentru KK Zadar, tot în Croația, înaintea trecerii în NBA. În anul 2014 a câștigat campionatul și cupa în Croația, a fost desemnat MVP al finalei campionatului din această țară și a fost desemnat de FIBA Europe cel mai bun tânăr jucător de pe bătrânul continent.

El a fost ales de Chicago Bulls cu opțiunea a 16-a în NBA Draft 2014. A debutat în același an în liga profesionistă pentru Denver Nuggets, fiind cedat în cursul sezonului 2016/17 la Portland. În primele patru sezoane a avut medii pe carieră de 10.4 puncte, 7.3 recuperări, 1.5 pase decisive, 1.2 capace și 0.8 intercepții în aproape 22 minute pe partidă, bifând 238 prezențe și 157 titularizări.

În actualul sezon, al 5-lea din carieră, Nurkic are 14.7 puncte, 10.5 recuperări, 3.0 pase decisive, 1.3 capace și 1.1 intercepții în peste 27 minute pe partidă.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.