Pe scurt despre prima seară din playoff-ul Basketball Champions League 2018/19

Seara de marți (05.03) a programat trei partide din manșa inaugurală a optimilor de finală Basketball Champions League – ediția 2018/19. O partidă a fost adjudecată de gazde, una de oaspeți, iar un meci s-a încheiat la egalitate (posibil datorită faptului că playoff-ul în această competiție se joacă sub formă de dublă manșă).

AEK Atena, deținătoarea trofeului, a câștigat în deplasare prima manșă a dublei cu PAOK Salonic. Confruntarea elenă s-a încheiat cu scorul de 84-75. Recent câștigătoare a Cupei Intercontinentale, AEK s-a desprins la 30-11 în primul sfert. În continuare situația a oscilat pe tabela de marcaj, însă oaspeții au fost în control. Scorul celorlalte secvențe a fost de 25-15, 10-20, 29-19.

Vince Hunter a totalizat 20 puncte, 12 recuperări, Dusan Sakota a terminat cu 16 puncte (100% la aruncări), Howard Sant-Roos a adăugat 14 puncte, 6 recuperări, iar Malcolm Griffith a totalizat 13 puncte pentru AEK. În replică, Antonis Koniaris a reușit 18 puncte, 4 pase decisive, Milenko Tepic a adăugat 15 puncte, 6 recuperări, iar Johndre Jefferson a bifat 12 puncte pentru PAOK.

Manșa a 2-a va începe cu un avantaj de nouă puncte pentru deținătoarea BCL.

Le Mans Sarthe, campioana în exercițiu a Franței, a remizat pe teren propriu cu Virtus Bologna. Rezultatul final a fost de 74-74. Italienii au condus timp de 32 minute, s-au consemnat 16 schimbări la conducere și nicio egalitate, iar cel mai mare ecart consemnat a fost de opt lungimi.

În cadrul acestei partide s-a consemnat debutul absolut în Europa pentru Mario Chalmers, dublu campion NBA și campion NCAA. El a bifat 12 minute pentru formația antrenată de Stefano Sacripanti și a totalizat 7 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive pentru 9 la eficiență.

Valentin Bigote a reușit 25 puncte, 8 recuperări, Kendrick Ray a adăugat 21 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, iar Cameron Clark a reușit 10 puncte, 9 recuperări pentru Le Mans. În replică, Tony Taylor a reușit 13 puncte, 6 pase decisive, Amath M’Baye a terminat cu 13 puncte, 5 recuperări, iar Dejan Kravic a izbutit 11 puncte pentru Bologna.

Manșa a 2-a pornește practic de la zero.

Nizhny Novgorod a surclasat pe Umana Reyer Venezia, scor 95-72. Rușii au controlat în permanență confruntarea cu deținătoarea FIBA Europe Cup și fosta campioană a Italiei. Echipa pregătită de Zoran Lukic a câștigat fiecare sfert: 23-18, 22-10, 26-24, 24-20. Învingătorii au fost superiori la recuperare, procentaje, posesii pierdute și pase decisive.

Kendrick Perry (foto) a totalizat 34 puncte (12/20 din acțiune), 6 pase decisive și 3 intercepții. Anton Astapkovich a contributi cu 19 puncte, alți trei jucători având cel puțin zece puncte pentru învingători. În replică, Michael Bramos a reușit 17 puncte, 5 recuperări, iar Mitchell Watt a bifat 13 puncte, 4 recuperări pentru Venezia.

Așadar, returul demarează de la +23 puncte pentru Nizhni.

Miercuri (06.03) are loc prima manșă în celelalte cinci confruntări din prima manșă a optimilor de finală BCL. Iată programul:

Neptunas Klaipeda vs Hapoel Ierusalim
Promitheas Patras vs Iberostar Tenerife
Brose Bamberg vs Banvit Bandirma
Antwerp Giants vs UCAM Murcia
Nanterre 92 vs Besiktas Istanbul

Returul are loc pe 12-13 martie anul curent.

Foto&video: www.championsleague.basketball

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.