Paulius Jankunas ar putea evolua în playoff-ul Euroligii

Paulius Jankunas ar putea evolua pentru Zalgiris Kaunas în playoff-ul Euroligii masculine – ediția 2018/19. Pivotul în vârstă de 34 ani, unul dintre cei mai longevivi jucători din competiție, a absentat în ultimele meciuri din sezonul regulat din cauza unei accidentări.

Întrebat despre prezența lui Jankunas în angrenajul formației pe care o antrenează, Sarunas Jasikevicius a declarat:

„Starea medicală a lui Jankunas se îmbunătățește de la o zi la alta. El face un efort fizic tot mai consistent la antrenamente, ceea ce ne spune că se află pe drumul cel bun. Nu mă gândesc prea mult la ce anume putem aștepta de la Paulius în acest moment, dar un lucru este cert: prezența căpitanului în echipă este de maximă importanță.”

Jankunas nu a mai jucat din luna februarie și a bifat doar 17 prezențe în actuala ediție a Euroligii masculine. El are medii de 6.2 puncte, 3.1 recuperări, 0.9 pase decisive și 7.5 la eficiență în 16 minute pe partidă. Paulius parcurge al 16-lea sezon în Euroligă, 15 alături de Zalgiris, bifând 314 prezențe în competiție.

Referitor la oponent, Fenerbahce Istanbul, Jasikevicius a declarat:

„Fenerbahce este o echipă foarte fizică. Trebuie să știm în fiecare moment al jocului ce facem. Avem planul, știm unde trebuie să atacăm cu mingea. În plus, trebuie să egalăm intensitatea fizică a adversarilor noștri. Altfel nu vom avea nicio șansă.”

De cealaltă parte, Jan Vesely este anunțat ca refăcut complet și apt pentru Meciul 1 al seriei. Cehul în vârstă de 28 ani a fost menajat în ultimele partide ale luI Fenerbahce, lucru ce i-a oferit timp pentru repaos și pentru recuperare. În cele 25 apariții din actuala ediție a Euroligii, Vesely are medii statistice de 13.0 puncte, 5.4 recuperări, 2.4 pase decisive, 1.5 intercepții și 0.5 capace pe partidă.

Astfel, este de așteptat un duel de zile mari între Vesely și Brandon Davies, doi dintre cei mai buni pivoți ce evoluează în Europa la ora actuală.

Meciul 1 al seriei este programat pentru marți (16.04), cu începere de la ora 20:45. Partida va fi difuzată în premieră la DigiSport 4 în aceeași seară cu începere de la 21:45, după încheierea partidei dintre CSKA Moscova și Kirolbet Baskonia, transmisă în direct pe același canal TV.

Foto&video: www.euroleague.net

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.