Patrick Richard și Rareș Uță sunt noii jucători ai U-BT Cluj-Napoca

U-BT Cluj-Napoca a anunțat legitimările lui Patrick Richard și Rareș Uță. Ambii se află la primul angajament în Liga Națională a României.

Richard (foto 1) este american, măsoară 1.93 metri și este jucător de pozițiile 2-3. El a absolvit universitatea McNeese State în 2012 și sosește de la Reggio Emilia, din primul eșalon baschetbalistic al Italiei.

La nivel profesionist, Patrick Richard a jucat pentru Sandringham Sabres, Matrixx Magixx, Mitteldeutscher, Champagne Châlons-Reims, Maccabi Rishon LeZion, Joventut Badalona, New Zealand Breakers și Reggio Emilia.

De notat că Richard a început sezonul precedent în NBL, alături de New Zealand Breakers. După încheierea stagiunii la Antipozi, Patrick a semnat în Italia.

În 26 apariții, cu 5 titularizări, Patrick Richard a avut medii statistice de 11 puncte, 3.6 recuperări și 2.2 pase decisive în 22.4 minute pe partidă în NBL. El a terminat sezonul cu 43% la aruncările din acțiune, incluzând 38% la trei puncte. De asemenea a avut 86% la linia de pedeapsă.

Richard a înregistrat șase apariții în Serie A pe parcursul sezonului 2018/19. El a avut medii de 6.3 puncte, 4.9 recuperări și 2.7 pase decisive în aproape 21 minute pe meci. El a avut procentaje de 43% la aruncările de două puncte, cu 17% la trei puncte, respectiv 73% la linia de pedeapsă.

Patrick Richard este cunoscut publicului din România, cu precădere cel orădean, pentru meciurile disputate în compania lui CSM CSU în campania 2016/17 a Basketball Champions League, când s-au duelat campioanele României și Israelului. Richard a avut un total de 22 puncte, 14 pase decisive și 12 recuperări în cele 65 minute petrecute în teren în cele două partide cu CSM CSU Oradea, din sezonul regulat al BCL – ediția 2016/17.

În schimb, Uță este originar din Mureș. El măsoară 2.12 metri și urmează să aniverseze 22 ani. Așadar, Rareș Uță corespunde regulii U23. Acesta a petrecut ultimii șapte ani, incluzând trei sezoane la nivel juvenil, în Spania. În ultimul sezon, Uță a evoluat pentru Zornotzka Saskibaloi Taldea, unde a avut 5.3 puncte și 4.8 recuperări pe partidă.

Anterior, Uță (foto 2) a jucat la nivel juvenil pentru Unicaja Malaga, alături de care a evoluat între 2013 și 2015 în Euroliga juniorilor, pentru ca în sezonul 2015/16 să bifeze patru apariții în Euroligă la nivel de seniori. Ulterior a evoluat la CB Clinicas Rincon Malaga, Coviran Granada și C.B. Valladolid.

Uță este născut în anul 1997, dar nu a participat la Campionatul European U20 masculin Divizia B din urmă cu doi ani, când România a câștigat competiția. El a cochetat cu prima reprezentativă în trecut.

Până la această oră, U-BT Cluj-Napoca a oficializat legitimările lui Brandyn Curry, Karlo Žganec, Artis Ate. De asemenea, a prelungit contractele lui Nandor Kuti și Andrei Calnicenco.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.