Partizan pierde la limită, similar marii rivale în penultima etapă din TOP 16 EuroCup

După ce marți (29.01), Steaua Roșie Belgrad a irosit un avantaj de peste zece puncte și a pierdut pe terenul lui Limoges, anulându-și orice șansă de calificare în playoff-ul EuroCup, în cursul serii de miercuri (30.01) a fost rândul lui Partizan să cedeze în condiții similare.

Echipa antrenată de Andrea Trinchieri a cedat pe teren propriu în partida cu Rytas Vilnius, scor 77-78. Balticii au marcat coșul victoriei în penultima secundă a partidei. Artsiom Parakhouski a înscris de la semidistanță după un serviciu direct din repunere.

#7DAYSMagicMoment: Artsiom Parakhouski for the win!

Big man Artsiom Parakhouski with a game-winning jumper with under a second left to give BC RYTAS, Vilnius life-saving victory!

Publicată de 7DAYS EuroCup pe Miercuri, 30 ianuarie 2019

Partizan Belgrad a fost condusă, scor 61-71, cu șase minute înainte de final, însă a reușit un parțial de 12-2 pentru a egala la 73 în penultimul minut de joc. Vanja Marinkovic i-a adus pe sârbi în avantaj, scor 75-74, după care Parakhouski a schimbat situația la conducere în ultimul minut de joc. Jock Landale a înscris cu zece secunde înainte de final și se părea că belgrădenii pot învinge la limită, înainte ca Parakhouski să se opună.

Echipa lui Trinchieri a avut doar șapte vizite la linia de pedeapsă în acest meci față de cele 20 ale lui Rytas. Balticii au avut avantaj la recuperare (37-29), însă Partida a avut avantaj la posesii pierdute (6-15).

Foto: www.eurocupbasketball.com

Jock Landale a reușit 14 puncte, 5 recuperări, Bandja Sy a adăugat 13 puncte, iar Alex Renfroe a fost aproape de un rarisim triple-double în baschetul european cu 11 puncte, 11 pase decisive și 8 recuperări pentru Partizan. În replică, Artsiom Parakhouski a reușit 22 puncte, 8 recuperări, iar Eimantas Bendzius a bifat 21 puncte, 5 recuperări pentru Rytas.

Situația în Grupa E înaintea ultimei etape:

  1. Alba Berlin – 4/1
  2. Partizan Belgrad – 2/3
  3. Rytas Vilnius – 2/3
  4. AS Monaco – 2/3

În ultima etapă, Alba Berlin – calificată deja din postură de câștigătoare a grupei – primește vizita lui Partizan. În schimb, Rytas se duelează cu Monaco.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.