Participarea în EuroCup perturbă programul Stelei şi indirect al Clujului şi Sibiului

Prima etapă intermediară programată în ediţia 2015/16 a Ligii Naţionale de baschet masculin este rezervată pentru 28 octombrie 2015. Atunci se vor desfăşura jocurile etapei a 5-a din sezonul regulat.

Calendarul LNBM este conceput în aşa fel încât să se sincronizeze cu cel al noii întreceri continentale la nivel de club, organizată sub egida FIBA Europe. În schimb, el nu se potriveşte cu cel al competiţiilor ULEB.

Pe data de 28 octombrie nu sunt programate jocuri din întrecerea FIBA Europe, fiind astfel posibilă programarea unei etape intermediare în competiţia internă.

În schimb, deşi nu a anunţat cu exactitate datele de disputare ale etapelor prin intermediul site-ului oficial, se pare că EuroCup va programa etapa a 3-a din sezonul regulat al competiţiei amintite, chiar la 28 octombrie. Steaua CSM EximBank Bucureşti, reprezentanta României în această întrecere, ar urma să primească vizita lui Banvit Bandirma.

Conform programului LNBM, stabilit vineri (24.07), în cadrul etapei a 5-a din sezonul regulat LNBM, Steaua ar trebui să primească vizita lui U BT Cluj la 28 octombrie.

Aşadar, o primă problemă cu privire la neconcordanţa între calendarul FIBA Europe şi cel al ULEB.

O altă situaţie similară se va consemna în luna decembrie. Pe data de 16 este programată etapa a 13-a din LNBM, când militarii ar trebui să primească vizita lui CSU Sibiu. La aceeaşi dată, ar trebui să se desfăşoare ultima etapă din prima fază a grupelor EuroCup. Steaua joacă cel mai probabil în 16 decembrie la Podgorica, cu Buducnost.

Rămâne de văzut cum se va rezolva aveastă situaţie. În cazul partidei cu Clujul există varianta disputării în devans cu trei săptămâni, adică pe 7 octombrie, deoarece în 14 şi 21 ale aceleiaşi luni se joacă primele două etape din EuroCup. În schimb, jocul cu Sibiul ar urma să fie amânat pentru luna ianuarie, dacă Steaua nu se califică în faza a doua a competiţiei continentale. În cazul calificării Stelei în faza a 2-a din EuroCup se va ajunge într-o situaţie cu adevărat delicată deoarece ultima etapă din prima parte a sezonului regulat este programată la 13 februarie. Orice eventuală partidă restantă trebuie disputată înaintea acestei date.

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.