Parțial de 12-2 în ultimul minut al Meciului 1, aduce victoria pentru Unics în semifinala Ligii VTB cu Zenit

Semifinalele Ligii VTB au demarat miercuri (18.05) cu partida de deschidere a seriei dintre Unics Kazan și Zenit St. Petersburg. Confruntarea s-a încheiat cu scorul de 94-93, pe fondul unei reveniri fabuloase în ultimul minut de joc efectiv.

Soarta partidei a fost decisă de Quino Colom, creativul fundaș spaniol al lui Unics. El a înscris un coș cu fault prin care a egalat situația la 93 cu opt secunde înainte de final. Colom a transformat libera suplimentară, una cu care a adus pe Unics în avantaj cu un punct. Zenit a avut ultima posesie, însă aruncarea de trei puncte a lui Zabian Dowdell a fost imprecisă și meciul s-a încheiat cu victoria amfitrionilor.

Partida a avut două reprize diametral opuse. Oaspeții au controlat-o pe prima, aceasta încheindu-se cu scorul de 52-37 în favoarea lui Zenit. A urmat un sfert al 3-lea impresionant pentru Unics, echipă ce a anulat aproape întreg deficitul, scorul la intrarea în secvența decisivă fiind de 71-68 pentru echipa din St. Petersburg.

Unics a trecut pentru scurt timp la conducere în debutul sfertului decisiv, însă Zenit a replicat și a revenit în control. Oaspeții s-au desprins din nou și conduceau cu scorul de 91-82 când pe timpul de joc mai erau 65 secunde. A urmat un coș de două puncte reușit de Colom, unul de trei semnat Milankis, respectiv unul de două puncte al lui Langford. În același timp, pe ofensiva lui Zenit s-au consemnat două posesii pierdute și o aruncare liberă ratate din partea lui Janis Timma. Langford a înscris prin slam dunk pentru a strânge la 91-92, după care același Timma a împărțit două libere pentru ca apoi Colom să reușească acel three point play decisiv.

Keith Langford a avut 30 puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive, Colom a adăugat 26 puncte, 7 pase decisive, 6 recuperări, iar Latavious Williams a terminat cu 15 puncte, 5 recuperări pentru Unics. Zabian Dowdell a totalizat 18 puncte, 6 pase decisive, Kaspars Berzins a adăugat 17 puncte, 12 recuperări, pentru ca Timma să încheie partida cu 14 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive pentru Zenit.

Scorul devine 1-0. Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri. A 2-a confruntare se dispută tot la Kazan și este programată pentru vineri (20.05).

Foto: vtb-league.com

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.