Parteneriat între Asvel Villeurbane și Olympique Lyonnais

LDLC Asvel Villeurbane Lyon a anunțat semnarea unui parteneriat cu clubul de fotbal Olympique Lyonnais. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă comună organizată de președinții celor două cluburi, Jean Michel Aulas și Tony Parker.

În cadrul acestei înțelegeri este inclusă și achiziționarea de către clubul de fotbal a unei părți din clubul de baschet feminin Lyon Asvel Women. În total, Olympique Lyon a achitat suma de 3.7 milioane euro. În schimb, OL obține 25% din clubul de baschet masculin și 10% din cel feminin. Totodată, echipa de fotbal va obține beneficii datorită popularității de care se bucură Tony Parker în teritorii țintă pentru fotbalul francez – SUA și China.

Pe de altă parte, dincolo de banii încasați, LDLC Asvel Villeurbane va avea oportunitatea să dispute o parte din meciurile din Euroligă la OL Group, noua arenă aflată în construcție în Lyon, din fonduri proprii ale echipei de fotbal, în parteneriat cu autoritățile locale. Noua arenă ar urma să fie inaugurată în toamna anului 2020 și va avea o capacitate de 12.000 locuri pentru meciurile de baschet.

Totodată, LDLC Asvel Villeurbane va intra în parteneriat cu toate clădirile și instituțiile deja operaționale, realizat de OL Group. Este vorba despre stadionul Groupama, hotelul Kopster, muzeul OL, centrul medical, respectiv birourile Les Loges (ce vor fi inaugurate în octombrie anul curent).

LDLC Asvel Villeurbane este protagonistă a finalei LNB Pro A – ediția 2018/19. Formația amintită a triumfat deja în Cupa Franței, iar la ora actuală conduce pe AS Monaco cu 2-1 la general în ultimul act al campionatului. Meciul 4 are loc în cursul serii de sâmbătă (22.06), în principat. Eventualul Meci 5, decisiv, ar urma să se dispute la Astroballe, din Villeurbane.

Începând din sezonul 2019/20, LDLC Asvel Villeurbane va evolua în Euroliga masculină. Gruparea patronată de Tony Parker beneficiază de o licență ce îi asigură prezența în competiția supremă din Europa pentru următorii doi ani.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.