Paris va găzdui un turneu comun de baschet masculin și feminin

Paris se dorește a fi o destinație tot mai importantă pe harta baschetului. Recent a luat ființă o echipă profesionistă – Paris Basketball – aceasta dobândind statut profesionist, astfel încât a fost înscrisă direct în cel de-al 2-lea eșalon al Franței (LNB Pro B) pentru sezonul 2018/19.

În perioada 7-9 septembrie, federația de specialitate din Franța va organiza un eveniment menit să atragă publicul către baschet. Este vorba despre un turneu internațional cu participarea a trei echipe naționale masculine și trei feminine.

Competiția masculină va cuprinde echipele Franței, Greciei și Muntenegrului. În schimb, cea feminină reunește naționalele Franței, Letoniei și Australiei. Se va juca câte un meci masculin și unul feminin în serile de 7, 8 și 9 septembrie. Turneul se va desfășura la Stade Pierre de Coubertin, o sală cu capacitate de aproape 5.000 locuri.

Evenimentul are loc cu o săptămână înaintea primei ferestre din faza a 2-a a calificărilor pentru FIBA Basketball World Cup 2019, respectiv, cu două săptămâni înaintea startului Campionatului Mondial de baschet feminin 2018, eveniment găzduit la Tenerife, Spania.

Reamintim că Paris Basketball a legitimat doi jucători care în trecut au evoluat în Liga Națională a României pentru primul sezon de existență. Este vorba despre australianul Daniel Dillon, respectiv canadianul Jevohn Shepherd.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.