New Orleans câștigă și Meciul 2 în Portland

New Orleans Pelicans au obținut cel de-al 2-lea break în primul tur al playoff-ului NBA. Formația antrenată de către Alvin Gentry a învins pe terenul lui Portland TrailBlazers, scor 111-102, în Meciul 2. Partida s-a desfășurat în cursul nopții de marți spre miercuri, la Moda Center.

Pe parcursul primei reprize s-au consemnat schimbări la conducere, jocul desfășurându-se sub semnul echilibrului. Blazers conduceau cu scorul de 59-54 după 24 minute de joc efectiv.

Pelicans au reacționat cu un parțial de 33-19 în secvența a 3-a și păreau să se desprindă decisiv pe tabela de marcaj. Amfitrionii au replicat, reușind să egaleze situația la 93, cu șase minute rămase din timpul regulamentar.

Echilibrul s-a menținut pe tabela de marcaj, scor 97-97, cu mai puțin de patru minute de joc, iar Maurice Harkless a adus Portland în avantaj, scor 100-99, cu o reușită de pe semicerc când mai erau 3:20 minute de joc. Au urmat trei acțiuni consecutive în care New Orleans a marcat de pe semicerc prin Nikola Mirotic, Jrue Holiday și Rajon Rondo, echilibrul fiind astfel rupt de către oaspeți.

Așadar, Meciul 2 a fost decis de un parțial de 12-2, consemnat în ultimele trei minute ale partidei.

Jrue Holiday a reușit 33 puncte, 9 pase decisive, Anthony Davis a adăugat 22 puncte, 13 recuperări, Nikola Mirotic a încheiat cu 17 puncte, 8 recuperări, 2 capace, iar Rajon Rondo a încheiat cu 16 puncte, 10 recuperări și 9 pase decisive în contul lui Pelicans.

CJ McCollum a replicat cu 22 puncte, 6 pase decisive, Damian Lillard a adăugat 17 puncte, 4 pase decisive cu șapte posesii pierdute, Al-Farouq Aminu a încheiat cu 14 puncte, 15 recuperări, alți trei jucători de la Portland având peste 10 puncte marcate.

Reamintim că DeMarcus Cousins nu joacă pentru Pelicans în playoff. El a suferit o ruptură de tendon achilian în cursul sezonului regulat. În urma acestei accidentări Pelicans l-au transferat pe Nikola Mirotic, spaniolul cu origini muntenegrene având un impact major în ambele faz ale jocului în primele două meciuri ale acestei serii.

Scorul general a devenit 2-0 pentru Pelicans. Seria se mută în New Orleans, acolo unde formația din Louisiana ar putea câștigat această serie la zero cu condiția să învingă în partidele pe care le găzduiește.

Rezultatele celorlalte meciuri desfășurate noaptea trecută în playoff-ul NBA:

Boston Celtics vs Milwaukee Bucks, scor 120-106 (2-0 la general)
Toronto Raptors vs Washington Wizards, scor 130-119 (2-0)

Programul meciurilor de miercuri spre joi:

Cleveland Cavaliers vs Indiana Pacers (0-1 la general)
Oklahoma City Thunder vs Utah Jazz (1-0)
Houston Rockets vs Minnesota Tmberwolves (1-0)

Foto: www.nba.com/pelicans

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.