Orlando și San Antonio înving în deplasare. Stephen Curry mai scrie o pagină de istorie!

Playoff-ul NBA 2019 a demarat cu trei victorii pentru oaspeți în prima zi. După succesul repurtat de Brooklyn Nets în Philadelphia, alte două formații au învins în fieful echipelor mai bine cotate al încheierea sezonului regulat.

DJ Augustin a marcat coșul victoriei pentru Orlando Magic în confruntarea cu Toronto Raptors. Jucătorul amintit a transformat de pe semicerc pentru a stabili scorul final al partidei, 104-101.

El a beneficiat de blocajul lui Nikola Vucevic, respectiv de apărarea aproximativă a lui Marc Gasol după blocaj, atunci când spaniolul ar fi trebuit să facă, probabil, schimb de om cu Kawhi Leonard. Cert este că niciunul dintre jucătorii lui Toronto nu l-au apărat strâns pe fundașul lui Magic.

Orlando a avut o seară de excepție de pe semicerc, totalizând 14 coșuri de la mare distanță pentru 48% la acest procedeu. În plus, Magic a terminat cu 90% la linia de pedeapsă, având mai multe recuperări și intercepții, respectiv mai puține posesii pierdute.

În 30 minute de joc, Augustin a totalizat 25 puncte, 6 pase decisive. El a terminat cu 9/13 la aruncările din acțiune, incluzând 4/5 de pe semicerc. Evan Fournier a adăugat 16 puncte, alți cinci jucători având 10 sau 11 puncte pentru învingători.

În replică, Kawhi Leonard a totalizat 25 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, iar Pascal Siakam a adăugat 24 puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive și 2 capace pentru canadieni.

În schimb, San Antonio Spurs au controlat jocul de deschidere al seriei cu Denver Nuggets și s-au menținut în permanență la conducere. Texanii au învins cu scorul de 101-96.

Elevii lui Gregg Popovich s-au desprins la 59-51 în prima repriză. Oaspeții au reușit să rămână în avantaj în pofida unui sfert al 3-lea extrem de modest în faza ofensivă. Denver a reușit totuși să înjumătățească deficitul în această perioadă, pentru ca spre final să stângă la un singur punct.

Nuggets au avut, la 96-97, trei șanse de a prelua conducere. Este vorba despre o aruncare de trei puncte a lui Jamal Murray, urmată de o posesie pierdută de Nikola Jokic, respectiv de o nouă aruncare imprecisă a lui Murray. LaMarcus Aldridge și Derrick White au stabilit scorul final de la linia de pedeapsă.

DeMar DeRozan a reușit 18 puncte, 12 recuperări, 6 pase decisive, Derrick White a adăugat 16 puncte, 5 pase decisive, alți trei jucători de la San Antonio având peste zece puncte marcate. În replică, Gary Harris a reușit 20 puncte, iar Nikola Jokic a încheiat cu 10 puncte, 14 pase decisive și 14 recuperări pentru Denver. Alți patru jucători au avut peste 10 puncte pentru Denver.

Singura partidă câștigată de gazde în ziua de deschidere a playoff-ului NBA a aparținut lui Golden State Warriors. Campionii în exercițiu au depășit pe LA Clippers, scor 121-104. Învingătorii au avut 14 reușite de pe semicerc pentru 47% la acest procedeu, au dominat la recuperare (53-40) și au terminat cu 31 pase decisive, însă au înregistrat 21 posesii pierdute.

Stephen Curry a marcat de opt ori de pe semicerc a bifat 38 puncte și a adăugat 15 recuperări cu 7 pase decisive în 37 minute de joc. Kevin Durant a adăugat 23 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive și 3 capace, iar Draymond Green a terminat cu 17 puncte, 7 recuperări și 7 pase decisive pentru învingători. Montrezl Harrell și Lou Williams au replicat cu câte 26 și 25 puncte de pe bancă.

În urma acestui meci, Stephen Curry a devenit liderul tuturor timpurilor în playoff-ul NBA la coșuri de trei puncte marcate. El are 386 astfel de reușite, performanță atinsă în 91 meciuri. Curry tocmai l-a depășit pe Ray Allen, autor a 385 triple în 171 meciuri de playoff. Podiumul este completat de LeBron James, cu 370 triple în 239 meciuri jucate.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.