CSM CSU Oradea a prelungit și contractul lui Arturas Valeika

CSM CSU Oradea a anunțat continuarea colaborării cu pivotul lituanian Arturas Valeika. Acesta a semnat un contract cu valabilitate pentru sezonul 2018/19, după ce la primul angajament a ajutat formația bihoreană să se califice în finala Cupei României și să câștige Liga Națională.

Balticul măsoară 2.07 metri și are 33 ani. El evoluează la poziția 5, fiind un baschetbalist apreciat pentru mobilitatea și deplasarea în teren la această înălțime. Valeika este un jucător defensiv de excepție, util la recuperare și care execută foarte bine acțiunile de pick and roll.

Arturas Valeika a semnat un nou angajament cu CSM CSU Oradea.Detalii -> https://bit.ly/2LdUQNj

Publicată de CSM Oradea pe Sâmbătă, 14 Iulie 2018

Totodată, Arturas a făcut un tandem de excepție cu Sean Denison după revenirea canadianului la CSM Oradea. În plus, jucând alături de compatriotul său, Vaidas Kariniauskas, formația antrenată de Cristian Achim a avut multe opțiuni în ceea ce privește jocul defensiv, limitându-se situațiile clare de mismatch.

În sezonul 2017/18, Valeika a jucat 43 meciuri în Liga Națională, 3 în Cupa României și unul în FIBA Europe Cup. De altfel, Arturas a ratat un singur meci, chiar primul joc oficial al stagiunii precedente. El a avut medii statistice de 7.3 puncte, 5.1 recuperări (1.9 ofensive), 1.5 pase decisive, 0.8 intercepții și 0.7 capace în 21:45 minute pentru 10.7 la eficiență.

Primul contract profesionist din cariera lui Valeika s-a consemnat alături de Eisbaeren Bremenhaven, în primul eșalon baschetbalistic al Germaniei în sezonul 2008/09. Aici Arturas a fost coleg de echipă cu Giordan Watson, noul conducător de joc al CSM CSU Oradea.

Valeika a mai jucat pentru SK Valmiera, BC Alytus, Perlas Vilnius, Cáceres Ciudad del Baloncesto, Neptūnas Klaipėda, Rūdupis Prienai, Lietuvos rytas Vilnius, respectiv Lietkabelis Panevėžys. De-a lungul carierei, Arturas a câștigat Liga Națională a României (2018), Liga Baltică (2017), respectiv Cupa Lituaniei (2013, 2014).

Prin prisma acestui anunț lotul lui CSM CSU Oradea ajunge la șase jucători. Aceștia sunt: Giordan Watson, Vaidas Kariniauskas, Kris Richard (fundași), Bobe Nicolescu (extremă), Sean Denison și Arturas Valeika (pivoți). De notat că Watson poate fi utilizat ca jucător autohton în LNBM și Cupa României, fiind socotit străin în cupele europene. La polul opus se situează despărțirea de Andrei Mandache.

Foto: Roby Boros

Articole din aceeași categorie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Nu vor fi publicate comentariile care sunt în afara subiectului articolului sau pe care le considerăm ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase sau neadecvate. Linkurile utile în context sunt binevenite.

Sliding Sidebar

Despre Noi

24secunde este un site dedicat, în special, analizelor și comentariilor despre baschetul românesc.

Publicăm și știri, unele mai detaliate, puse în context și însoțite de câte cu un paragraf cu un comentariu, altele scurte, grupate sub titulatura ”Ultima oră”.

24secunde.ro este întruchiparea unei pasiuni, drept urmare principalul nostru țel nu este traficul.

Normal că vrem să avem, zilnic, mii de cititori care să lase tot atâtea comentarii, dar nu acesta este obiectivul nostru primordial.

În primul rând, vrem să vă oferim texte de o calitate foarte bună.

În al doilea rând, vrem să creem o comunitate în care să se discute despre problemele reale ale baschetului românesc și despre soluțiile de dezvoltare a acestuia, fără antipatii legate de echipa favorită, orașul de domiciliu sau alte astfel de lucruri derizorii.

Sperăm să reușim toate acestea, iar 24secunde.ro să devină un reper în presa de baschet din România.